Blockchain Stories
Dogecoin: Is een stijging van 90% dit kwartaal mogelijk voor DOGE?
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws

Dogecoin: Is een stijging van 90% dit kwartaal mogelijk voor DOGE?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin, de bekende cryptocurrency met een knipoog naar memes, lijkt aan de vooravond te staan van een veelbelovende laatste kwartaal van het jaar.

Analisten kijken naar historische trends en marktsignalen die erop wijzen dat Dogecoin de komende maanden een aanzienlijke stijging zou kunnen doormaken, mogelijk zelfs boven de 90%. Deze optimistische vooruitzichten zijn gebaseerd op verschillende factoren.

Veelbelovende vooruitzichten van Dogecoin

In het verleden hebben de prestaties van Dogecoin in combinatie met die van Bitcoin vaak geleid tot gunstige laatste kwartalen van het jaar.

Dogecoin analyse X
Bron: Sanki/X

Deze periodes worden gekenmerkt door een waardestijging, wat de hoop voedt dat Dogecoin ook dit jaar opnieuw kan uitblinken. Het patroon dat 235 dagen na de Bitcoin halvering begint, heeft in het verleden al tweemaal geleid tot significante winsten voor Dogecoin.

Een ander belangrijk punt is het hoge percentage lange termijn houders van Dogecoin. Momenteel bevindt dit percentage zich in de 96e percentiel, wat aangeeft dat er een sterke steun is binnen de community. Deze steun zou cruciaal kunnen zijn voor de verwachte stijging van Dogecoin.

Hyblock Capital dogecoin
Bron: Hyblock Capital

Technische indicatoren, zoals de Relative Strength Index (RSI), laten positieve signalen zien. Deze indicator wijst op een potentiële verschuiving naar een meer bullish markt voor Dogecoin, wat kan leiden tot aanzienlijke waarde winsten.

Marktfactoren en invloed

Naast technische analyses speelt ook de huidige marktsentiment een belangrijke rol in de prijsontwikkelingen van cryptocurrencies. Zowel grote investeerders als het brede publiek tonen momenteel een sterke positieve houding ten opzichte van Dogecoin.

Deze gedeelde positieve verwachting versterkt de kans op prijsstijgingen, vooral in het laatste kwartaal van het jaar. Analisten voorspellen dat de groei in populariteit en het toenemende gebruik van Dogecoin in verschillende transactiesectoren deze opwaartse trend zullen ondersteunen.

Toch moeten we niet vergeten dat externe factoren, zoals geopolitieke spanningen en economische ontwikkelingen, invloed kunnen hebben op de prijsbewegingen van Dogecoin en andere digitale valuta. Recente spanningen tussen landen zoals Israël en Iran, evenals fluctuaties in de olieprijzen, hadden een merkbare impact op de bredere cryptomarkt.

GZBZvsrXUAE1Fd3
Bron:  Source: Market Prophit

Ondanks deze uitdagingen lijkt Dogecoin zich te herstellen en de positieve momentum te behouden, wat de optimistische verwachtingen van beleggers verder ondersteunt. Het is belangrijk voor handelaren om deze dynamieken in de gaten te houden en hun strategieën dienovereenkomstig aan te passen.

Mogelijkheid tot meer dan 90% winst

De gecombineerde factoren van historische patronen, technische indicatoren en marktsentimenten wijzen op een potentieel zeer succesvol kwartaal voor Dogecoin.

Hoewel externe variabelen zoals politieke spanningen een rol blijven spelen, lijkt DOGE klaar om zijn eerdere prestaties te evenaren of zelfs te overtreffen. Er is een reële mogelijkheid dat Dogecoin tegen het einde van het jaar een stijging van meer dan 90% kan realiseren.

Dogecoin koergrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Deze spannende vooruitzichten creëren een gevoel van optimisme onder de cryptogemeenschap en benadrukken Dogecoin’s potentieel voor aanzienlijke winsten, terwijl het jaar ten einde loopt. De vraag blijft of Dogecoin deze verwachtingen kan waarmaken, maar de huidige signalen zijn veelbelovend.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Solana prijsvoorspelling: Traders, let op deze niveaus!

Timo Bruinsma

Whales en SEC beroep beïnvloeden XRP koers in 2024

Julian Smits

Celestia bullish patroon geanalyseerd: Rally van 35% mogelijk?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu