Blockchain Stories
Cardano’s recente uitbraak geanalyseerd: Is $0,380 de volgende stap?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano’s recente uitbraak geanalyseerd: Is $0,380 de volgende stap?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Cardano (Ticker: ADA) is recentelijk uitgebroken uit een falling wedge patroon, een grafiek formatie die vaak geassocieerd wordt met een bullish omkering.ย 

Dit patroon wordt gekenmerkt door lagere pieken en dalen en is een belangrijk signaal voor een mogelijke stijgende trend.

De uitbraak kan duiden op het einde van een langdurige dalende beweging, waarbij ADA tekenen vertoont van een meer positieve fase. Historisch gezien leiden uitbraken uit een falling wedge vaak tot een sterk stijgend momentum.ย 

Als deze uitbraak vergelijkbaar is met eerdere patronen, kan ADA binnenkort aanzienlijke prijsstijgingen zien.

De uitbraak volgt op een aanhoudende prijsdaling, wat erop kan wijzen dat de verkoopdruk is afgenomen en dat kopers geleidelijk terugkeren naar de markt.

Retestfase en kritische support niveaus

Na de uitbraak ondergaat ADA een retest fase, waarbij de prijs iets terugtrekt om de uitbraak te bevestigen. Deze fase is cruciaal, omdat het vaak bepaalt of de uitbraak legitiem is en of de prijs de stijgende beweging kan voortzetten.ย 

Een succesvolle retest zou de bullish trend valideren en de kans vergroten op verdere prijsstijgingen naar hogere weerstandsniveaus. Als ADA dit niveau vasthoudt, zou het een sterke bounce kunnen veroorzaken, wat de prijs mogelijk richting hogere weerstandsniveaus kan drijven.

Als ADA er niet in slaagt om dit support niveau vast te houden, kan de prijs terugkeren naar eerdere niveaus, wat kan leiden tot verdere consolidatie. Het volgende belangrijke weerstandsniveau voor ADA ligt rond $0,381. Dit niveau werd eerder getest in midden september. Een doorbraak boven dit niveau zou wijzen op een voortzetting van het bullish momentum.

Afnemende grote transacties en wallet activiteit

Volgens gegevens van IntoTheBlock registreerde Cardano 3.000 grote transacties, wat een laagtepunt van zeven dagen markeert in vergelijking met de 4.750 grote transacties op 1 oktober. Deze afname van grote transacties kan wijzen op een tijdelijke daling van activiteit van whales of institutionele interesse.

Vaak volgt prijs consolidatie op een daling van grote transacties, en dit is een factor om nauwlettend in de gaten te houden terwijl de markt zich verder ontwikkelt. 

image
Bron: IntoTheBlock

Wat betreft netwerkactiviteit bereikte ADA in totaal 37.120 wallets op 3 oktober, waaronder 5.740 nieuwe wallets, 24.370 actieve wallets en 7.010 wallets met een saldo van nul.

De gegevens van zeven dagen tonen een daling in alle categorieรซn, met nieuwe wallets die met 28,5% afnamen, actieve wallets met 19,3% en wallets met een saldo van nul met 27%. 

Deze statistieken wijzen op een tijdelijke afname van gebruikersbetrokkenheid en activiteit binnen het netwerk, wat op korte termijn invloed kan hebben op de prijsbewegingen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Kan Toncoin naar $7 Stijgen? Belangrijke ontwikkelingen zeggen dit

Timo Bruinsma

Ripple prijsvoorspelling: Is een rebound van 12% mogelijk?

Timo Bruinsma

CryptoPunk NFT verkocht voor $56 miljoen

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu