Blockchain Stories
Waarom $0.11 cruciaal is voor Dogecoin om verkopen te voorkomen
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Waarom $0.11 cruciaal is voor Dogecoin om verkopen te voorkomen

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De afgelopen maand heeft Dogecoin (Ticker: DOGE) mooie winsten geboekt op de prijsgrafieken, met een stijging van bijna 14%. De memecoin steeg van een laagtepunt van $0.089 naar een hoogtepunt van $0.133.

In de afgelopen 24 uur heeft DOGE een herstel laten zien, met een stijging van 5,16%. Op het moment van schrijven handelde Dogecoin op $0.10857, wat neerkomt op een consolidatie in de afgelopen week.ย 

De recente prijsbeweging roept de vraag op of Dogecoin zich kan herstellen en de maandelijkse stijgende trend kan voortzetten, of dat het bearish sentiment de markt zal overnemen.

Populaire crypto analisten zoals Ali Martinez en Kevin hebben verschillende voorwaarden benoemd die moeten worden voldaan om een aanhoudende stijgende trend te waarborgen.

Marktsentiment: Is het bearish sentiment in controle?

In zijn analyse merkte Kevin op dat de huidige marktomstandigheden wijzen op een overheersend bearish sentiment. Volgens de analist heeft DOGE de macro dalende wig gefaald, wat een bearish signaal is.

Daarnaast heeft de memecoin alle belangrijke 1 daagse en 4 uurs voortschrijdende gemiddelden (MA) verloren, wat ook een bearish signaal aangeeft.

De analist stelt daarom dat Dogecoin moet terugkeren naar $0.080 en daar een nieuwe steun moet vinden voordat er een nieuwe stijgende beweging kan plaatsvinden. 

Aan de andere kant verwees Martinez naar de 60.210 wallets die samen 36,40 miljard DOGE bezitten op $0.11. Volgens zijn analyse moet DOGE de weerstand op $0.11 heroveren om een bullish vooruitzicht te behouden.

Als de memecoin hier niet in slaagt, kan dit leiden tot een massale verkoop omdat investeerders hun verliezen willen beperken.

De impact van een sell off

Een dergelijke massale verkoop zou waarschijnlijk verdere prijsdalingen tot gevolg hebben en de bearish trend verlengen, zoals we de afgelopen week hebben gezien.

Wat suggereren de DOGE grafieken?

De analyses van Martinez en Kevin bieden duidelijk een bearish vooruitzicht, maar wat zeggen andere metrics? Ten eerste is het open interest per exchange voor Dogecoin de afgelopen week gedaald van $223 miljoen naar $130 miljoen. 

image
Bron: Santiment

Deze daling wijst erop dat investeerders hun posities sluiten en dat er geen nieuwe deelnemers zijn, wat een signaal is van een bearish marktsentiment.

Daarnaast is Dogecoin’s prijs DAA divergentie drie dagen geleden negatief geworden. Een negatieve DAA divergentie benadrukt dat er minder gebruikers zijn die interactie hebben met het DOGE ecosysteem. Dit suggereert dat de recente rally meer is gebaseerd op speculatie dan op fundamentele ondersteuning.

image
Bron: Santiment

Ten slotte zijn Dogecoin’s dagelijkse actieve wallets de afgelopen vier dagen gedaald van 145.000 naar 75.000. Een afname in actieve gebruikers wijst op een verminderde vraag of interesse in de memecoin.

image
Bron: IntoTheBlock

Wat brengt de toekomst?

Hoewel DOGE een bescheiden herstel heeft laten zien op de dagelijkse grafieken, wegen de wekelijkse verliezen zwaarder dan de recente winsten.

Als het huidige sentiment aanhoudt, kan DOGE de volgende steun op $0.098 vasthouden. Een ommekeer zou ervoor zorgen dat Dogecoin het $0.11 niveau opnieuw zou bereiken, wat essentieel is om verdere dalingen te voorkomen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Hoe het bullish sentiment WIF kan klaarstomen voor een rally

Timo Bruinsma

Japan’s nieuwe minister hint op hervorming crypto belasting voor groei

Timo Bruinsma

Bitcoin onder $60K: Investeringskansen in de cryptomarkt

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu