Blockchain Stories
Bitcoin onder $60K: Investeringskansen in de cryptomarkt
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin onder $60K: Investeringskansen in de cryptomarkt

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De cryptowereld staat nooit stil en de recente voorspellingen van Standard Chartered voeden de discussie over Bitcoin. De bank verwacht dat de waarde van Bitcoin kan dalen tot onder de $60.000 door de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten.

Dit nieuws maakt nieuwsgierig naar de bewegingen van de markt en wat het kan betekenen voor beleggers. Ondanks de verwachte daling ziet Standard Chartered een koopkans in de dip, zelfs als Bitcoin niet als een veilige haven voor geopolitieke risico’s wordt beschouwd. Hoe zit dit precies? Laten we het verder onderzoeken.

Geopolitieke spanningen en de Bitcoin prijs

Volgens Standard Chartered kunnen de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten invloed hebben op de Bitcoin prijs. De instabiliteit in deze regio heeft vaak effect op de wereldwijde financiรซle markten en dit keer is Bitcoin geen uitzondering.

Hoewel het niet direct als een veilige haven wordt gezien zoals goud dat bijvoorbeeld wel is, kan de dip een strategische kans zijn voor investeerders om in te stappen. De bank moedigt aan om juist in deze periode te kopen, met het oog op potentieel herstel zodra de spanningen afnemen.

Bitcoin als beschermer tegen traditionele financiรซle kwesties

Ondanks dat Bitcoin niet de status van digitale ‘veilige haven’ heeft, biedt het wel bescherming tegen andere financiรซle onzekerheden. Denk hierbij aan inflatie en mogelijke bankinstortingen. Bitcoin kan worden gezien als een digitale kluis; niet per se veilig tijdens geopolitieke stormen, maar zeker een buffer tegen financiรซle rampscenario’s.

Het is dan ook interessant om te zien dat institutionele investeerders doorgaan met het aankopen van Bitcoin, zelfs in deze onzekere tijden. Zij beschouwen het als een hedge tegen traditionele financiรซle risico’s. Dit benadrukt de groeiende rol van Bitcoin in het mondiale financiรซle landschap.

Huidige stand van zaken in de markt

Op het moment van rapporteren staat de koers van Bitcoin rond de $61.000, wat een lichte stijging van 0,9% laat zien. Deze neerwaartse trend is ook te zien in de bredere cryptomarkt. Ondanks de lichte terugval blijven veel beleggers optimistisch.

bitcoin koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Institutionele investeerders blijven immers betrokken en zijn onverminderd geรฏnteresseerd in de lange termijn potentieel van Bitcoin. Deze betrokkenheid kan mogelijk een stabiliserende factor zijn als de markt weer begint te stijgen.

Hoewel de voorspelde daling van Bitcoin tot onder de $60.000 voor sommigen onrustig kan overkomen, biedt het ook een kans om te investeren en te profiteren van een toekomstige stijging. Het is belangrijk voor beleggers om alert te blijven en hun strategieรซn aan te passen aan de dynamiek van de markt. Blijf goed geรฏnformeerd en wees voorbereid op zowel de kansen als uitdagingen die de cryptomarkt biedt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Japan’s nieuwe minister hint op hervorming crypto belasting voor groei

Timo Bruinsma

Kan de DeFi groei van Aerodrome Finance de interesse aanwakkeren?

Timo Bruinsma

Wordt Satoshi Nakamoto in 2024 eindelijk ontmaskerd?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu