Blockchain Stories
Shiba Inu burn rate steeg 250%: 2,4 miljard SHIB verbrand in september
Memecoin Nieuws

Shiba Inu burn rate steeg 250%: 2,4 miljard SHIB verbrand in september

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu heeft in de afgelopen maand een aanzienlijke toename in zijn burn rate gezien. Deze steeg met bijna 250%, wat resulteerde in een verbranding van maar liefst 2,4 miljard SHIB tokens. Daarnaast vertoonde de prijs van Shiba Inu de afgelopen 30 dagen een stijging van ongeveer 21,9%, een teken dat de populariteit van deze cryptovaluta weer in de lift zit.

Op basis van gegevens van Shibburn, een tracker die de burn rate van Shiba Inu bijhoudt, blijkt dat in september in totaal 2.378.422.108 SHIB tokens zijn verbrand. Dit vertegenwoordigde een waarde van ongeveer $42.000, verspreid over 131 afzonderlijke transacties. Een groot deel van deze tokens werd op 26 september uit de circulatie gehaald, toen bijna 2 miljard tokens in รฉรฉn keer werden vernietigd.

Verbrandingsmechanisme van Shiba Inu

Sinds de lancering van Shiba Inu zijn er in totaal al zo’n 410,73 biljoen tokens vernietigd, van de oorspronkelijke voorraad van 1 biljard tokens. Een aanzienlijke hoeveelheid hiervan is verbrand door Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin, die destijds een groot aantal SHIB tokens had ontvangen en deze vervolgens vernietigde. Deze actie maakte destijds veel indruk in de cryptowereld en versterkte het deflatoire aspect van de munt.

Het verbrandingsmechanisme dat door het Shiba Inu netwerk wordt gebruikt, is gericht op het verminderen van het totale aantal beschikbare SHIB tokens. Dit mechanisme is bedoeld om schaarste te creรซren, wat kan leiden tot een prijsstijging, vooral als de vraag naar SHIB op hetzelfde niveau blijft of zelfs toeneemt. De strategie om tokens te verbranden wordt uitgevoerd door zowel geautomatiseerde als handmatige processen, wat zorgt voor een constante vermindering van het aanbod.

Merendeel SHIB in handen van grote investeerders

Recent onderzoek van blockchain analysebedrijf Santiment bracht meer inzichten aan het licht over het Shiba Inu ecosysteem. De analyse wijst erop dat er een aanzienlijke mate van โ€˜FUDโ€™ (Fear, Uncertainty, and Doubt) heerst onder investeerders van SHIB. Dit betekent dat veel investeerders onzekerheid voelen over de toekomst van de munt. Interessant genoeg blijkt uit de gegevens dat wallets die meer dan 1 miljard SHIB bevatten, de overgrote meerderheid van het aanbod in handen hebben. Dit wijst erop dat een groot deel van de tokens in handen is van een relatief klein aantal grote investeerders.

Verder toont de analyse aan dat het percentage SHIB tokens in handen van kleinere wallets (die minder dan 1 miljard SHIB bevatten) momenteel op het laagste niveau staat sinds november 2022. Dit geeft aan dat kleinere investeerders zich langzaam aan terugtrekken uit de cryptocurrency.

Het rapport van Santiment geeft ook aan dat de maatschappelijke betrokkenheid rondom Shiba Inu sinds eind juli aanzienlijk is afgenomen. Het aantal discussies over SHIB in de media en op sociale platforms is laag, en het sentiment rondom de cryptocurrency vertoont een lichte negatieve tendens. Dit wordt vooral veroorzaakt door de terugtrekking van particuliere beleggers, die hun interesse in de munt lijken te verliezen naarmate de volatiliteit aanhoudt. Deze informatie wijst op een complex ecosysteem waarin grote investeerders domineren, terwijl de bredere gemeenschap zich terughoudend opstelt.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Is BONK in gevaar voor een grote dip? Dit zeggen de waardes

Timo Bruinsma

Solana houdt vast aan cruciale ondersteuning: Komt de heropleving?

Julian Smits

Aptos presteert beter dan Solana tijdens marktterugval: Ontdek waarom

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu