Blockchain Stories
DEGEN crypto op $0.007 support: wat volgt er op korte termijn?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

DEGEN crypto op $0.007 support: wat volgt er op korte termijn?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Degen (Ticker: DEGEN) heeft schommelingen doorgemaakt na de notering op Coinbase, wat zorgde voor een koopgolf en leidde tot een indrukwekkende stijging van 125%.ย 

De opwinding lijkt te zijn afgenomen, met een huidige prijs van $0.007390, wat een daling van 7% in de afgelopen 24 uur weerspiegelt. Deze daling roept de vraag op of de hype is verdwenen of dat er nog potentieel is voor een heropleving.

DEGEN crypto ondergaat een terugval

DEGEN, een memecoin op het Coinbase L2-netwerk Base, zag een sterke prijs- en volume opname na de toevoeging aan de noteringsroute van de beurs. De token steeg met 125%, van $0.0040 naar $0.0090, terwijl het handelsvolume groeide van $8,5 miljoen naar bijna $90 miljoen.ย 

Deze rally was van korte duur, waardoor veel investeerders nu in een verliespositie verkeren. Ongeveer 23.000 wallets bezitten momenteel $3,7B in DEGEN met verlies.

Als het bullish sentiment er niet in slaagt om het $0.007-niveau te behouden, kunnen ongeveer $2B aan DEGEN tokens in gevaar komen voor liquidatie, aangezien investeerders mogelijk snel proberen hun aankoopprijs van $0.006 te evenaren om break even te spelen.

image
Bron: IntoTheBlock

Memecoins zoals DEGEN stimuleren doorgaans de on-chain activiteit, wat Coinbase ten goede komt via transactiekosten. Simpel gezegd, naarmate gebruikers DEGEN verhandelen, genereert het volume inkomsten voor Coinbase, waardoor de opname van dergelijke tokens strategisch voordelig is voor het platform.

Desondanks slaagden de bulls er niet in om de $0.009 weerstand om te zetten in support, te midden van aanhoudende volatiliteit. Indien dit was gelukt, had een doorbraak boven de $0.009 DEGEN terug kunnen brengen naar het niveau van medio juni, wat sindsdien niet meer is getest.

Kan het dit keer wel slagen?

Opvallend is dat, voor een memecoin, het behouden van de hype binnen de community vaak afhangt van routinematige ontwikkelingsactiviteiten, die investeerders iets geven om naar uit te kijken. 

Voor DEGEN ging een stijging in ontwikkeling samen met een prijsstijging die in april opliep tot $0.030, terwijl het handelsvolume piekte op $130 miljoen. Dit markeerde de laatste grote activiteit voordat de token dramatisch in waarde daalde over de maanden, totdat de recente notering de verloren hype nieuw leven inblies.

.

image
Bron: Santiment

Naast deze routinematige ontwikkelingen is het monitoren van grote holders, vooral whales die 60% uitmaken, van cruciaal belang, aangezien zij 28.08B DEGEN-tokens beheren. Interessant genoeg werd de listing geen obstakel voor deze grote holders. 

Op de dag van de notering voerden ze echter een opname uit van 388 miljoen tokens. Toch was hun support van korte duur, aangezien ze kort daarna 15 miljoen van hun holdings verkochten op de beurzen, wat zorgde voor een dramatische daling.

image
Bron: IntoTheBlock

Als deze trend zich voortzet, kan een terugval vanaf het huidige $0.007 support niveau leiden tot aanzienlijke liquidaties, waarbij $2 miljard aan DEGEN in gevaar komt. Daarom is het verschuiven van de controle van grote houders naar lange termijn investeerders essentieel. Anders zal de gecentraliseerde controle de potentie van DEGEN voor een bull rally belemmeren, ongeacht noteringen of ontwikkelingsprojecten.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

85% van Worldcoin holders lijdt verlies, wat zeggen metrics?

Timo Bruinsma

Popcat breekt door de $1: Waarom een stijging van 25% mogelijk is

Timo Bruinsma

Staat Bitcoin verschuiving de volgende grote uitbraak om de hoek?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu