Blockchain Stories
Ethereum stakers kunnen straks mogelijk met minder ETH instappen
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum stakers kunnen straks mogelijk met minder ETH instappen

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, benadrukt opnieuw hoe belangrijk het is om de drempel te verlagen voor crypto investeerders die passief inkomen willen verdienen door middel van Ethereum solo staking. Tijdens een community discussie op 3 oktober sprak Buterin zich uit voor een verlaging van de huidige minimale storting van 32 Ether (ETH) voor solo stakers, wat momenteel een obstakel vormt voor bredere deelname.

Wist je trouwens dat je via Bitvavo en Bybit on-chain Ethereum kan staken vanaf een klein bedrag?

De voordelen van solo staking

Solo staking houdt in dat gebruikers hun eigen nodes draaien op hun eigen apparaten, zonder afhankelijk te zijn van externe diensten of gecentraliseerde stakingpools (zoals Bitvavo). Dit zorgt voor een grotere mate van decentralisatie en draagt bij aan de veiligheid van het Ethereum netwerk. De huidige eis om 32 ETH vast te zetten, komt echter neer op een investering van ruim $75.000, wat voor velen te hoog is. Buterin ziet hierin een belemmering voor bredere participatie en stelt voor om deze drempel te verlagen naar 16 of 24 ETH.

Een ander voordeel is dat solo stakers alle opbrengsten zelf houden, wanneer je andere diensten gebruikt dan pakken zij vaak een percentage over de staking rewards.

Solo stakers als extra beveiligingslaag

Tijdens het Ethereum Singapore 2024 evenement in september besprak Buterin de cruciale rol van solo stakers in het versterken van Ethereum’s veiligheid en decentralisatie. Hoewel solo stakers slechts een klein percentage van het netwerk vormen, bieden ze volgens hem een essentiรซle extra laag bescherming tegen zogenaamde 51% aanvallen.

Met zijn recente voorstel wil Buterin meer mensen aanmoedigen om deel te nemen aan solo staking door de drempels te verlagen. Het idee om de bandbreedte-eisen tijdelijk te verhogen, zou deze drempelverschuiving mogelijk maken zonder dat de veiligheid van het netwerk in het gedrang komt.

Toekomst van solo staking: richting 1 ETH

Op de lange termijn ziet Buterin de minimale staking vereisten voor solo staking verder dalen. Zodra Ethereum technologieรซn zoals orbit SSF volledig ontwikkeld zijn, verwacht hij dat de minimale storting voor solo staking kan dalen naar 1 ETH. Dit zou de deelname aan staking voor nog meer mensen toegankelijk maken en Ethereum nog verder decentraliseren.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met โ‚ฌ10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers.ย 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste โ‚ฌ10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. โ‚ฌ25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

Bitvavo voegt nieuwe tokens toe: Moo Deng en Solana Name Service

Pieter de Haan

AI munten verliezen $4,69 miljard aan marktkapitalisatie in drie dagen

Michel Borggreve

SEC gaat in beroep tegen Ripple uitspraak: XRP prijs zakt

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu