Blockchain Stories
AI munten verliezen $4,69 miljard aan marktkapitalisatie in drie dagen
Altcoin Nieuws

AI munten verliezen $4,69 miljard aan marktkapitalisatie in drie dagen

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De cryptovalutamarkt heeft de afgelopen dagen een aanzienlijke daling doorgemaakt, met name in tokens die gerelateerd zijn aan kunstmatige intelligentie (AI). In slechts drie dagen tijd verloor deze sector $4,69 miljard aan marktkapitalisatie. Op 30 september was de totale waarde van de AI munten nog $38,82 miljard, maar op 3 oktober was dit gezakt naar $34,13 miljard.

Deze scherpe daling heeft vragen opgeroepen bij beleggers die hadden gehoopt op een herstel in de maand oktober, die traditioneel wordt gezien als een sterke maand voor de cryptomarkt. Veel investeerders hadden gehoopt op een zogenaamde ‘Uptober‘, een periode waarin de markt doorgaans een stijging laat zien, maar dit jaar lijkt die verwachting niet uit te komen.

Sterke daling AI munten

AI- en big data gerelateerde tokens hebben het bijzonder zwaar te verduren gehad. Onder de meest opvallende verliezers is het Near Protocol, dat in een week tijd 14,88% van zijn waarde heeft verloren. Op het moment van schrijven staat deze token op $4,52. Andere prominente tokens, zoals Bitenso en Internet Computer, hebben ook aanzienlijke verliezen geleden, met respectievelijk een daling van 9,37% en 13,35%. Dit negatieve sentiment heeft zich verspreid naar andere AI- en big data tokens, zoals Render, dat 13,64% daalde, en Artificial Superintelligence Alliance, dat 16,68% in waarde afnam.

De bredere cryptomarkt bevindt zich eveneens in een neerwaartse trend, wat bijdraagt aan de daling van AI- en big data tokens. Historisch gezien staat oktober bekend als een maand waarin cryptomarkten herstellen en beleggers positieve rendementen boeken. Vooral Bitcoin en altcoins vertonen doorgaans een opwaartse trend in deze maand. Dit jaar lijkt echter een uitzondering te zijn, aangezien de waarde van AI- en big data tokens in de eerste dagen van oktober al bijna $5 miljard is afgenomen. Verschillende factoren spelen een rol in deze ontwikkeling, waaronder geopolitieke spanningen, zoals de voortdurende conflicten in het Midden-Oosten, onzekerheden rond regelgeving en bredere macro-economische zorgen.

ai munten verliezen 469 miljard aan marktkapitalisatie in drie dagen
De top van AI munten hebben het zwaar te verduren. Bron: Coingecko

Ondanks daling toch substantiรซle groei

Ondanks de recente terugval is de situatie voor AI munten niet geheel negatief. Vergeleken met juli, toen de marktkapitalisatie van deze sector rond de $20 miljard lag, is er een aanzienlijke stijging geweest. In de afgelopen drie maanden is de totale waarde van AI- en big data tokens met meer dan $13 miljard gestegen. Hoewel het verlies van $4,69 miljard in oktober zorgwekkend lijkt, doet het weinig af aan de substantiรซle groei die de markt eerder dit jaar heeft doorgemaakt.

Op de lange termijn blijft de verwachting voor de cryptomarkt optimistisch. Analisten voorspellen dat Bitcoin en andere belangrijke cryptomunten in het vierde kwartaal van 2024 en begin 2025 een opwaartse trend zullen vertonen. Toch wordt voor de maand oktober enige volatiliteit op korte termijn verwacht. Het is duidelijk dat, hoewel er momenteel sprake is van een neerwaartse beweging, de markt nog steeds sterker is dan enkele maanden geleden. De huidige verliezen van de afgelopen dagen moeten dus in perspectief worden gezien.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bitvavo voegt nieuwe tokens toe: Moo Deng en Solana Name Service

Pieter de Haan

Ethereum stakers kunnen straks mogelijk met minder ETH instappen

Pieter de Haan

SEC gaat in beroep tegen Ripple uitspraak: XRP prijs zakt

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu