Blockchain Stories
Is Avalanche klaar om Bitcoin te verslaan in Q4?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Is Avalanche klaar om Bitcoin te verslaan in Q4?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Avalanche (Ticker: AVAX) staat bekend als een smart contracts-platform dat oneindig kan opschalen en transacties binnen minder dan een seconde kan afronden. Dit biedt ontwikkelaars een flexibel ecosysteem. 

Onlangs hebben de crypto markten bullish signalen laten zien, hoewel geopolitieke spanningen dit sentiment kunnen verzwakken. Ondanks deze uitdagingen heeft Avalanche de bull market support band doorbroken.

AVAX handelt nu boven het 20 weeks eenvoudige voortschrijdend gemiddelde (SMA) en het 21 weeks exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA), wat positieve signalen zijn voor de lange termijn. 

image
Bron: IntoTheCryptoverse

Veel traders vragen zich af of AVAX winsten kan boeken en mogelijk Bitcoin (Ticker: BTC) kan overtreffen in het laatste kwartaal van het jaar. Laten we dit hieronder nader bekijken.

AVAX toont kracht tegen BTC in waardering

Wanneer we de AVAX/BTC waardering van de afgelopen twee maanden bekijken, blijkt dat Avalanche meer kracht heeft getoond dan Bitcoin. Momenteel staat de AVAX/BTC waardering op 0,00045, wat de consistente groei van AVAX in de laatste twee maanden weerspiegelt. 

De grafiek toont een gestage stijging, maar AVAX moet nog een korte termijn hoogtepunt bereiken om volledig boven Bitcoin uit te stijgen.

Als Bitcoin het verwachte bullish kwartaal leidt, zou Avalanche het moeilijk kunnen hebben om zijn voorsprong te behouden. Toch heeft AVAX een vroege voorsprong genomen ten opzichte van BTC, maar het blijft onzeker of deze standhoudt. 

image
Bron: IntoTheCryptoverse

Gegevens van de afgelopen week, maand en kwartaal tonen aan dat AVAX respectievelijk 2,8%, 1,8%, 20,2% en 2,2% heeft gewonnen ten opzichte van Bitcoin, wat de basis legt voor een mogelijke outperformance in het vierde kwartaal.

De 365 dagen ROI

Een andere belangrijke maatstaf is Avalanche’s 365 dagen return on investment (ROI), die momenteel op 3.065% staat. Dit geeft aan dat de jaar tot nu rendementen van AVAX positief zijn, wat betekent dat het beter presteert dan het jaargemiddelde. 

Veel traders die AVAX holden, staan op winst en met de positieve ROI is de kans kleiner dat deze traders hun posities verkopen. Ze kiezen ervoor om hun munten te holden in afwachting van verdere winsten. 

Deze dynamiek kan bijdragen aan een verdere prijsstijging van AVAX, wat het geval voor een sterke prestatie in het laatste kwartaal van het jaar versterkt.

image
Bron: IntoTheCryptoverse

Altcoin seizoen index

De Altcoin Seizoensindex biedt een ander perspectief op de mogelijkheid van Avalanche om BTC te overtreffen. Deze index volgt hoeveel van de top 50 altcoins in de afgelopen 90 dagen een betere ROI hebben dan Bitcoin. 

De laatste lezing staat op 36,7, wat aangeeft dat het momenteel noch Bitcoin, noch altcoin seizoen is. Slechts 18 van de top 50 altcoins overtreffen BTC op dit moment, wat betekent dat minder dan 75% van de altcoins voorloopt op Bitcoin.

image
Bron: IntoTheCryptoverse

Met de huidige hoge dominantie van BTC suggereren de gegevens dat zowel BTC als altcoins, zoals AVAX, strijden om dominantie in het vierde kwartaal. 

Elke verschuiving in de dominantie van BTC kan een ommekeer teweegbrengen, wat de prijsstijging van AVAX zou kunnen bevorderen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Edward Snowden waarschuwt voor Solana’s gecentraliseerde blockchain

Pieter de Haan

Tron Network boekt recordomzet van $577 miljoen

Michel Borggreve

Kan Polkadot herstel naar nieuwe hoogtes stijgen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu