Blockchain Stories
Bitwise dient aanvraag in voor XRP ETF, hoe reageerde de community
Altcoin ETF Nieuws Ripple

Bitwise dient aanvraag in voor XRP ETF, hoe reageerde de community

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De digitale vermogensbeheerder Bitwise heeft naar verluidt een aanvraag ingediend voor een Ripple (Ticker: XRP) exchange traded fund (ETF) in Delaware.ย 

Volgens de aanvraag, te zien in de afdeling bedrijven van de staat Delaware, werd de entiteit, Bitwise XRP ETF, opgericht op 30 september.

ETF experts hebben de authenticiteit van de aanvraag bevestigd, maar benadrukten dat dit niet automatisch betekent dat er ook een aanvraag is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Toch beschouwen marktanalisten een XRP ETF als ‘onvermijdelijk’.

Reacties uit de community op de XRP ETF aanvraag

Nate Geraci, een ETF expert en voorzitter van ETF Store, noemde de aanvraag van de Bitwise XRP ETF strategisch. Hij koppelde het ook aan de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen in november.ย 

Hij zei:

Bitwise’s positionering om een XRP ETF aan te vragen is IMO zeer opmerkelijk… Op korte termijn is dit waarschijnlijk een call optie op de verkiezingen in november… Dit is strategisch.

Contextueel gezien verwachten veel markt waarnemers en insiders dat er na de Amerikaanse verkiezingen meer duidelijkheid zal komen over de regulering van de crypto sector. Dit zou kunnen leiden tot officiรซle duidelijkheid over de status van een aantal tokens die door de SEC als effecten worden beschouwd.

Dit versterkte Geraci’s bewering dat Bitwise vroeg was met de aanvraag, aangezien de ETF waarschijnlijk zou komen zodra de verkiezingen voorbij zijn. 

Hij voegde eraan toe: 

Het punt is dat een XRP ETF er waarschijnlijk gaat komen… Bitwise is gewoon vroeg. Politiek speelt hier op de korte termijn een rol, maar uiteindelijk is dit alles onvermijdelijk.

SEC vs. Ripple Labs rechtszaak

Ripple Labs, het bedrijf achter de XRP token, is sinds 2020 verwikkeld in een juridische strijd met de SEC, die wordt beschouwd als de meest gevolgde crypto rechtszaak. 

De toezichthouder beweerde dat het bedrijf de effectenwetgeving had overtreden door XRP tokens aan investeerders te verkopen zonder voorafgaande registratie. De SEC eiste een boete van $2 miljard.

Federale rechter Analisa Torres oordeelde dat XRP alleen als een effect wordt beschouwd wanneer het wordt verkocht aan institutionele investeerders, en niet aan het grote publiek. Ze beval het bedrijf om slechts $125 miljoen te betalen voor het niet registreren van de institutionele verkoop.

Hoewel de zaak als een gedeeltelijke overwinning werd gezien voor Ripple, is het nog geen definitieve winst. De SEC heeft tot 7 oktober de tijd om in beroep te gaan tegen het besluit van de rechter.

XRP prijs en marktreactie

Op het moment van schrijven werd XRP gewaardeerd op $0,61, wat neerkomt op een daling van bijna 10% sinds 1 oktober. Dit gebeurde te midden van een algemene marktdaling na escalaties in het Midden-Oosten.ย 

Het recente nieuws over de Bitwise XRP ETF aanvraag leek weinig invloed te hebben, aangezien investeerders momenteel een voorzichtige houding aannemen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Aave prijsverwachting 2024-2030: Bereikt AAVE $200 in Q4?

Julian Smits

Alles over de laatste daling rally cyclus van SOL

Timo Bruinsma

Long term holders van Bitcoin versterken aanbod

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu