Blockchain Stories
Zal de Bitcoin koers verder dalen door de geopolitieke spanningen?
Bitcoin Nieuws

Zal de Bitcoin koers verder dalen door de geopolitieke spanningen?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Bitcoin heeft dinsdag een flinke klap gehad en daalde naar $60.315, mede door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. Iran voerde raketaanvallen uit op Israël, wat wereldwijd de financiële markten op hun kop zette. Zowel traditionele als cryptomarkten werden hierdoor geraakt, en Bitcoin bleef niet gespaard met een daling van 3,6%.

Deze onverwachte wending kwam voor velen als een verrassing, zeker omdat oktober op de cryptomarkten vaak als positief wordt gezien – dit fenomeen staat ook wel bekend als Uptober. Nu de geopolitieke situatie de markten beïnvloed, zijn investeerders gedwongen hun optimistische verwachtingen bij te stellen. Analisten geven echter aan dat de reactie van de markten mogelijk overdreven is.

Op dit moment staat de Bitcoin koers op $60.700.

Gaat Bitcoin verder dalen?

Macro-strateeg Alex Krüger uit zijn zorgen over het plotselinge omslaan van de marktsentimenten. Op X deelt hij zijn verbazing over de snelle verandering van optimisme naar pessimisme. Hij wijst erop dat hoewel de Federal Open Market Committee (FOMC) twee weken geleden een onverwacht positief signaal afgaf, de situatie nu anders is door de toenemende spanningen in het Midden-Oosten en de naderende Amerikaanse verkiezingen.

Krüger stelt dat markten doorgaans volatieler worden in verkiezingsjaren, en oktober is vaak de maand waarin die schommelingen het grootst zijn. Hij benadrukt dat speculanten onzekerheid niet waarderen, en dit soort geopolitieke conflicten versterkt die onzekerheid. Bovendien is er ook de economische onzekerheid rondom belangrijke cijfers, zoals de komende vrijdag verwachte arbeidsmarktcijfers in de VS. Een sterk rapport kan voor een flinke opleving in de aandelenmarkt zorgen, denkt Krüger, maar hij adviseert om vooral na de verkiezingen posities in te nemen.

Herstel op langere termijn?

Niet iedereen deelt echter een pessimistisch vooruitzicht. Bekende crypto analist CRG ziet nog steeds potentieel voor herstel, ondanks de huidige turbulentie op de markt. Hij wijst erop dat geopolitieke bewegingen vaak een tijdelijk effect hebben en snel worden “uitgeprijsd” door de markten. CRG blijft dan ook optimistisch over Bitcoin en voorspelt dat de prijs uiteindelijk richting de $100.000 kan stijgen, zelfs met de huidige onzekerheden. “De bears hopen op een volledige oorlog om hun gelijk te krijgen, maar dat is hun enige hoop om het onvermijdelijke uit te stellen: $100k BTC komt eraan,” aldus CRG.

CRG benadrukt verder dat de marktliquiditeit aan het toenemen is, wat Bitcoin zou moeten ondersteunen. Naarmate de situatie zich stabiliseert en er meer kapitaal in de markt stroomt, verwacht hij dat de prijs van Bitcoin hierop snel zal reageren.

Blik op de bredere markt

Ook QCP Capital, een trading bedrijf uit Singapore, heeft zijn visie op de impact van de geopolitieke spanningen gedeeld. In hun recente rapport benadrukken ze dat hoewel de spanningen tussen Iran en Israël zijn toegenomen, de reactie van de traditionele markten relatief beperkt was. Zo sloot de S&P-index slechts 1% lager en steeg de prijs van ruwe olie met 2%. Bitcoin kreeg echter een zwaardere klap, met een daling van 4%.

QCP geeft aan dat een verdere escalatie in het conflict de prijs van Bitcoin mogelijk naar $55.000 zou kunnen drukken. Desondanks blijven ze optimistisch over de bredere economische situatie op de middellange termijn. “De geopolitieke situatie in het Midden-Oosten zal de aandacht opeisen, maar de relatief beperkte daling suggereert dat er nog steeds veel vraag is naar risicovolle activa,” aldus het rapport.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Edward Snowden waarschuwt voor Solana’s gecentraliseerde blockchain

Pieter de Haan

Tron Network boekt recordomzet van $577 miljoen

Michel Borggreve

Kan Polkadot herstel naar nieuwe hoogtes stijgen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu