Blockchain Stories
SUI stijgt 6%, BTC blijft hangen op $64K bij start Uptober
Altcoin Bitcoin Nieuws Technische Analyse

SUI stijgt 6%, BTC blijft hangen op $64K bij start Uptober

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Oktober is traditioneel een gunstige maand voor Bitcoin (BTC), en dit jaar lijkt daarop geen uitzondering. Historisch gezien vertoont de Bitcoin prijs in oktober vaak een stijging door seizoensgebonden trends en toenemende investeerdersactiviteit.

Hoewel BTC momenteel moeite heeft om boven de $64.000 te blijven, zien we tegelijkertijd opmerkelijke stijgingen bij diverse altcoins. Deze altcoins profiteren van de bredere interesse in de cryptomarkt en vertonen een groei die soms zelfs de prestaties van Bitcoin overtreft. Investeerders volgen deze ontwikkelingen nauwlettend, in de hoop op verdere winsten in de laatste maanden van het jaar.

SUI en de altcoin rally

De afgelopen 24 uur hebben een opmerkelijke stijging laten zien voor SUI en verschillende andere altcoins. Terwijl BTC schommelingen ondergaat, zijn NEAR, UNI, en SUI allemaal in het groen. SUI is zelfs gestegen met maar liefst 6%, wat zijn prijs naar een meermaandelijkse piek van meer dan $1,85 heeft gebracht.

Deze trend wijst op een verschuiving in de markt waarbij altcoins steeds aantrekkelijker worden voor investeerders. Dit is bijzonder interessant gezien de historische dominantie van BTC in de cryptomarkt.

Wat betekent deze verschuiving voor de bredere markt en voor individuele investeerders? Het lijkt erop dat altcoins hun eigen momentum beginnen te krijgen, wat kan wijzen op een spreiding van interesse en investeringen binnen de crypto gemeenschap.

Terugblik op september en vooruitzichten voor oktober

In tegenstelling tot de verwachtingen, sloot BTC september af met de meeste winst ooit voor deze maand. Traditioneel wordt september gezien als een bearish maand voor BTC, maar dit jaar heeft de cryptocurrency zichzelf overtroffen.

Gedurende het laatste weekend van september steeg de prijs van BTC naar $66.500, de hoogste prijs in bijna twee maanden. Helaas kon deze stijging niet worden vastgehouden en volgden er correcties.

Toen oktober begon, zakte de prijs van BTC onder de $63.000, maar herstelde zich snel naar net onder de $64.000. De totale marktkapitalisatie van BTC daalde tot $1.263 biljoen, terwijl zijn dominantie over de altcoins afnam tot 53,4%.

Bitcoin koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Met oktober bekend als de op รฉรฉn na meest succesvolle maand voor BTC, is de verwachting dat de markt zich zal blijven herstellen en nieuwe hoogtes zal verkennen. Voor beleggers betekent dit een spannende tijd waarin geduld en strategische investeringen kunnen worden beloond.

Recentelijke prijsbewegingen van BTC

De recente pieken en dalingen in de prijs van BTC zijn tekenend voor de volatiele aard van de cryptomarkt. Na de piek van $66.500 aan het einde van september, begon de correctie op zaterdagavond en zondag.

Op maandag en dinsdagochtend zakte de prijs verder naar $64.250 en vervolgens onder de $63.000. Ondanks deze schommelingen heeft BTC zich enigszins hersteld en blijft het vechten voor stabiliteit.

Deze prijsbewegingen benadrukken het belang van het volgen van markttrends en het begrijpen van de factoren die de prijs van BTC beรฏnvloeden. Voor beleggers is het cruciaal om geรฏnformeerd te blijven en strategische beslissingen te nemen gebaseerd op actuele marktgegevens.

crypto market overview
Bron: QuantifyCrypto

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Robinhood accepteert vanaf nu crypto transacties in Europa

Michel Borggreve

Uniswap Labs verdient $51 miljoen in half jaar met nieuw tariefschema

Michel Borggreve

EigenLayer (EIGEN) lanceert op grote exchanges: details

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu