Blockchain Stories
EigenLayer (EIGEN) lanceert op grote exchanges: details
Altcoin Bitvavo Crypto Exchange Nieuws OKX Verborgen Parels

EigenLayer (EIGEN) lanceert op grote exchanges: details

Start met โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

Start nu

EigenLayer heeft recent zijn eigen cryptocurrency, EIGEN, gelanceerd op grote cryptocurrency exchanges. Deze lancering wordt gezien als een van de meest besproken en verwachte tokenintroducties van 2024. Vanaf het begin werd EIGEN beschikbaar gesteld voor handel op toonaangevende exchanges zoals Bitvavo, Bybit, en OKX.

Bovendien is het ook verkrijgbaar op de Uniswap v3 decentralized exchange. Bij de lancering werd EIGEN gewaardeerd op meer dan $4 per token, wat resulteerde in een volledig verwaterde marktkapitalisatie van ongeveer $7 miljard.

Implicaties voor EigenLayer en de rol van EIGEN

De lancering van EIGEN betekent veel voor het platform EigenLayer. Het stelt ontwikkelaars in staat om Actively Validated Services (AVSs) te bouwen met behulp van EIGEN staking. Dit is belangrijk omdat stakers een cruciale rol spelen bij het beveiligen van AVSs en het diversifiรซren van het gebruik van het netwerk.

Volgens de officiรซle aankondiging luidt de ontgrendeling van EIGEN een breder engagement in en fungeert het als een katalysator voor economische uitbreiding en protocolontwikkeling. Dit stimuleert groei en versterkt het gedecentraliseerde ecosysteem.

De positie in de DeFi wereld van EigenLayer

EigenLayer is uitgegroeid tot een van de toonaangevende DeFi projecten van 2024. Het fungeert als een Ethereum restaking protocol dat als middleware opereert. Hierdoor ontstaat een vrije en open markt waar validators en protocols vrijelijk pooled securities kunnen verhandelen tegen een bepaalde prijs.

EigenLayer werd opgericht door Sreeram Kannan in het begin van 2021 en heeft sindsdien meer dan $12 miljard aan totale vergrendelde waarde aangetrokken, volgens DeFiLlama.

De ontgrendeling van EIGEN en de daaropvolgende lancering op grote exchanges markeren een belangrijke mijlpaal voor EigenLayer. Het biedt nieuwe mogelijkheden voor engagement en ontwikkeling binnen het netwerk. Met meer dan $12 miljard aan activa die al zijn vergrendeld, blijft EigenLayer een belangrijke speler in de DeFi ruimte onder de deskundige leiding van oprichter Sreeram Kannan.

EIgen koersgrafiek 1oktober2024
Bron: DeFiLlama

Toekomstperspectieven en strategie

Met de recente lancering van EIGEN op prominente exchanges en de toenemende acceptatie binnen de DeFi sector, bevindt EigenLayer zich op een strategisch kruispunt vol mogelijkheden voor verdere groei en innovatie. Het platform heeft niet alleen zijn marktpositie versterkt, maar ook zijn vermogen om waarde te creรซren voor zijn gebruikers vergroot.

Door de verdere integratie van Actively Validated Services en het stimuleren van staking activiteiten, blijft EigenLayer goed gepositioneerd om de dynamiek van de DeFi markt te beรฏnvloeden. In de komende jaren wordt verwacht dat EigenLayer zijn bestaande infrastructuur zal diversifiรซren en versterken, terwijl het nieuwe technologieรซn en samenwerkingen onderzoekt om zijn leidende positie te versterken.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Uniswap Labs verdient $51 miljoen in half jaar met nieuw tariefschema

Michel Borggreve

BONK prijs onder druk: bears mikken op mogelijke 40% daling

Julian Smits

Waarom Aptos kan dalen voor het stijgt naar $10,44

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu