Blockchain Stories
BONK prijs onder druk: bears mikken op mogelijke 40% daling
Altcoin Nieuws Technische Analyse

BONK prijs onder druk: bears mikken op mogelijke 40% daling

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De populaire memecoin BONK heeft de afgelopen week een indrukwekkende prijsstijging van bijna 50% doorgemaakt. Dit heeft veel investeerders winst opgeleverd, maar de markt lijkt nu oververhit te raken. Verschillende indicatoren wijzen op een mogelijke prijsdaling in de nabije toekomst.

Marktanalyse van BONK

Een analyse van de derivatenmarkt van BONK toont aan dat het aantal openstaande futures contracten (open interest) de afgelopen dagen is afgenomen. Sinds het hoogste punt in drie maanden van $15 miljoen op 29 september, is de open interest met 29% gedaald naar $10 miljoen.

Interessant genoeg is de prijs van BONK in dezelfde periode met 13% gestegen. Dit suggereert dat er minder nieuwe deelnemers de markt betreden, wat een teken kan zijn van een verzwakking van de opwaartse trend.

bonk open interest 2
Bron: Coinglass

Daarnaast wijst de aanzienlijke stijging van de marktvolatiliteit, zichtbaar in de Bollinger Bands indicator, op een oververhitte markt. Op dit moment handelt BONK net boven de bovenste band van deze volatiliteitsindicator. Dit wijst erop dat de huidige uptrend waarschijnlijk in de korte termijn zal aanhouden, maar als de prijs te ver buiten deze bovenste band beweegt, kan dit een signaal zijn van een overgekochte markt, wat kan leiden tot een correctie.

BONK koersgrafiek BB oktober2024
Bron: TradingView

BONK’s Relative Strength Index (RSI) bevestigt dit beeld. Met een waarde van 73,21 duidt deze indicator op een overgekochte markt, wat vaak gevolgd wordt door een prijsdaling. Een RSI waarde boven de 70 geeft meestal aan dat kopers uitgeput raken, wat kan resulteren in een prijsdaling.

Bonk RSI okober2024
Bron: TradingView

De toekomst van BONK

Als er een toename van winstnemingen plaatsvindt nu de prijs van BONK nieuwe hoogtes bereikt, kan dit leiden tot een terugval. In dat geval zal de memecoin waarschijnlijk proberen opnieuw weerstand te testen op het niveau van $0,000022. Als de verkoopdruk daar toeneemt, kan BONK verder dalen richting de steun rond $0,000015.

Bonk koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Aan de andere kant, als de weerstandsniveaus succesvol worden getest, kan BONK zijn opwaartse trend hervatten, wat de positieve sentimenten rond deze altcoin versterkt. In dit scenario zou de prijs kunnen stijgen richting $0,000033 en mogelijk zelfs een viermaandelijkse piek van $0,000044 bereiken.

Wat betekent dit voor investeerders?

Het is cruciaal voor investeerders om aandacht te besteden aan deze signalen en voorbereid te zijn op mogelijke prijsbewegingen. De recente prijsstijging van BONK biedt zowel kansen als risico’s. Door de markttrends en technische indicatoren scherp in de gaten te houden, kunnen investeerders weloverwogen beslissingen nemen en profiteren van de dynamiek in de cryptomarkt.

Het begrijpen van deze complexe concepten is essentieel voor wie succesvol wil zijn in de wereld van crypto investeringen. Door goed geรฏnformeerd te blijven, kunnen investeerders hun strategieรซn aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden en hun kansen op succes vergroten.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

EigenLayer (EIGEN) lanceert op grote exchanges: details

Julian Smits

Waarom Aptos kan dalen voor het stijgt naar $10,44

Julian Smits

Uptober gestart: Welke munten zijn populair bij whales?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu