Blockchain Stories
Uptober gestart: Welke munten zijn populair bij whales?
Altcoin Bitcoin Memecoin Nieuws

Uptober gestart: Welke munten zijn populair bij whales?

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De maand oktober, vaak aangeduid als “Uptober” in de cryptowereld, heeft weer zijn intrede gedaan. Deze maand staat bekend om zijn invloed op de markt, en dit jaar is geen uitzondering. Met name whales, oftewel grote investeerders, laten hun invloed gelden. Maar welke munten trekken nu hun aandacht?

Belangrijkste digitale activiteit van het Santiment platform

Santiment, een toonaangevend market intelligence platform, heeft recent een lijst uitgebracht met de top tien digitale activa die de meeste whale activiteit hebben gezien. Deze activa hebben allemaal een marktkapitalisatie van meer dan $2 miljard. Injective (INJ) voert de lijst aan met een opmerkelijke stijging van 456% in whale activiteit. Dit toont aan dat deze munt momenteel zeer populair is onder grote investeerders.

Andere opvallende munten op de lijst zijn Wrapped BTC (WBTC) met een stijging van 421% en Shiba Inu (SHIB) met een toename van 360%. Hoewel Wrapped BTC en Shiba Inu enige dalingen hebben gezien in de afgelopen 24 uur, blijft hun aantrekkingskracht onder whales sterk.

Daarnaast zien we dat DAI, een stablecoin aangeboden door MakerDAO, een stijging van 147% in whale activiteit heeft gekend. PEPE, een andere opvallende speler, zag een toename van 109%, terwijl Tether’s USDT een stijging van 74% liet zien.

Whale activiteit en de onvoorspelbaarheid van de Cryptomarkt

Whale activiteit kan een enorme impact hebben op de cryptomarkt. Deze grote spelers kunnen door hun investeringen aanzienlijke prijsbewegingen veroorzaken. Vergelijk het met een oceaan waarin de grootste vissen, de whales, de bewegingen van de kleinere vissen beรฏnvloeden. Als een whale besluit om een grote hoeveelheid van een bepaalde munt te kopen of verkopen, kunnen de prijzen snel stijgen of dalen.

De recente stijgingen in whale activiteit voor bepaalde munten laten zien hoe onvoorspelbaar de markt kan zijn. Terwijl sommige activa zoals Dogecoin en Wrapped Ether aanzienlijke stijgingen zagen, hadden anderen zoals Optimism (OP) een meer bescheiden stijging van 59%.

Sociale analyse van Santiment en implicaties voor Bitcoin sentiment

Naast het monitoren van whale activiteiten, staat Santiment ook bekend om zijn sociale analyses. Recent onderzoek toont aan dat de publieke sentimenten rond Bitcoin positief zijn. Voor elke bearish bericht over Bitcoin waren er gemiddeld 1,8 bullish berichten. Dit wijst erop dat de gemeenschap optimistisch is over de toekomst van Bitcoin, ondanks de marktschommelingen.

De toenemende interesse van whales in specifieke munten, samen met de positieve sociale signalen voor Bitcoin, kan duiden op een mogelijke opwaartse trend. Dit alles suggereert dat de cryptomarkt, ondanks zijn onvoorspelbaarheid, vol kansen blijft voor investeerders.

De maand Uptober onderstreept opnieuw de cruciale rol van whale activiteit in de cryptomarkt. Santiment’s analyses geven inzicht in welke munten momenteel populair zijn bij grote investeerders.

Hoewel de markt onvoorspelbaar blijft, kunnen deze trends een indicatie geven van toekomstige bewegingen. Investeerders moeten echter altijd hun eigen onderzoek doen en zich bewust zijn van de risico’s. De invloed van whales kan immers zowel positieve als negatieve effecten hebben.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Waarom Aptos kan dalen voor het stijgt naar $10,44

Julian Smits

PostNL lanceert crypto postzegel: de Crypto Stamp

Michel Borggreve

Tron verliest mogelijk top 10 positie aan Cardano binnenkort

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu