Blockchain Stories
Tron verliest mogelijk top 10 positie aan Cardano binnenkort
Altcoin Nieuws Technische Analyse TRON

Tron verliest mogelijk top 10 positie aan Cardano binnenkort

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

In de dynamische wereld van cryptocurrency is niets zeker. De huidige situatie rondom Tron (TRX) illustreert dit perfect. Ondanks veelbelovende tekenen, lijkt TRX op een kantelpunt te staan waarbij het zijn positie onder de top 10 cryptomunten kan verliezen aan Cardano (ADA).

Huidige status van Tron (TRX)

Tron, vaak afgekort als TRX, laat op dit moment gemengde signalen zien. Dit zorgt voor verwarring onder traders over de volgende beweging. De prijs van TRX wordt beรฏnvloed door zowel bullish (positieve) als bearish (negatieve) krachten, zonder duidelijke richting.

Een van de indicatoren die hiervoor wordt gebruikt, is de Aroon indicator. Deze meet de tijd tussen recente highs (hoogtepunten) en lows (dieptepunten). Momenteel toont TRX een Aroon Up waarde van 64,29% en een Aroon Down waarde van 7,14%. Dit suggereert dat TRX recent pieken heeft bereikt, maar dat de opwaartse trend niet bijzonder sterk is. Aan de andere kant, de lage Aroon Down waarde wijst op minimale neerwaartse druk.

tron aroon
Bron: TradingView

De Relative Strength Index (RSI) van TRX staat op 56,45, wat aangeeft dat de munt boven het middenpunt van 50 zit, maar nog niet in overbought gebied (boven de 70) komt. Dit houdt in dat TRX op een cruciaal punt staat; een verdere stijging in RSI zou een correctie kunnen uitlokken.

TRX koersgrafiek september2024 RSI
Bron: TradingView

Vergelijking met Cardano (ADA)

Cardano (ADA) is een serieuze concurrent voor Tron en staat klaar om zijn positie over te nemen. Het marktkapitaal verschil tussen TRX en ADA bedraagt momenteel $280 miljoen. TRX heeft na de initiรซle euforie van de SunPump aan momentum ingeboet, terwijl de Exponential Moving Averages (EMA’s) nog steeds een bullish sentiment tonen, maar het verschil ertussen is klein. Dit wijst erop dat de opwaartse trend wellicht niet zo sterk is als eerder gedacht.

Mocht de opwaartse trend doorzetten, kan TRX de volgende weerstandsniveaus van $0,1617 en $0,17 bereiken, een mogelijke stijging van ongeveer 10% vanaf de huidige niveaus. Dit zou meer kopers kunnen aantrekken en het bullish perspectief versterken. Echter, als de trend verzwakt, kan TRX een daling ervaren tot de steun niveaus rond $0,1295 en $0,1170. Zo’n daling zou TRX’s positie in de top 10 in gevaar brengen en ADA de kans geven om TRX te passeren.

Technische analyse en marktvoorspellingen

De technische analyse van TRX onthult belangrijke inzichten. De Aroon indicator en RSI geven beide aan dat de markt besluiteloos is. De EMA’s bieden enige ondersteuning voor een bullish vooruitzicht, maar het smalle verschil tussen deze lijnen maakt de trend kwetsbaar.

Recente ontwikkelingen zoals de SunPump en aankondigingen van Justin Sun, zoals een Tron gebaseerd NFT platform, kunnen de markt verder beรฏnvloeden. Positief nieuws kan de koers naar boven duwen, terwijl een gebrek aan momentum de prijs kan doen dalen.

Voor traders is het essentieel om TRX nauwlettend in de gaten te houden, vooral bij het naderen van de RSI van 70 en de EMA’s. Potentiรซle steun en weerstandsniveaus bieden belangrijke indicatoren voor toekomstige prijsbewegingen.

TRX koersgrafiek EMAS oktober2024
Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

PostNL lanceert crypto postzegel: de Crypto Stamp

Michel Borggreve

Shiba Inu verwacht 200% stijging in oktober: analyse en redenen

Julian Smits

XRP stijgt 10% door grote aankopen van $300 miljoen

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu