Blockchain Stories
XRP stijgt 10% door grote aankopen van $300 miljoen
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

XRP stijgt 10% door grote aankopen van $300 miljoen

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De afgelopen dagen is de cryptocurrency wereld opgeschud door een opmerkelijke stijging van XRP, waarbij de waarde met 10% toenam.

Deze stijging wordt grotendeels toegeschreven aan de activiteit van zogenaamde ‘whales’, grote investeerders die aanzienlijke hoeveelheden tokens bezitten en verhandelen. Laten we eens kijken wat deze ‘whales’ precies zijn en welke invloed zij hebben op de XRP markt.

Wat zijn ‘whales’?

In de wereld van cryptocurrency verwijst de term ‘whales’ naar entiteiten of individuen die enorme hoeveelheden tokens bezitten. In het geval van XRP, worden deze ‘whales’ gedefinieerd als adressen met een balans tussen 100 miljoen en 1 miljard XRP.

Dit betekent dat hun bezittingen variรซren van ongeveer $63,1 miljoen tot $631 miljoen, afhankelijk van de huidige wisselkoers. Net zoals grote aandeelhouders een significante invloed kunnen uitoefenen op traditionele markten, hebben deze ‘whales’ de macht om bewegingen in de cryptocurrency markt te veroorzaken.

On chain data en whale activiteit

Recentelijk hebben on chain analyses laten zien dat deze ‘whales’ in de afgelopen tien dagen hun bezittingen aanzienlijk hebben uitgebreid.

Analist Ali Martinez meldde dat deze grote investeerders meer dan 470 miljoen XRP tokens hebben toegevoegd aan hun wallets, wat overeenkomt met bijna $300 miljoen. Dit werd zichtbaar in de ‘Supply Distribution’ grafiek, die een duidelijke toename in het aantal tokens dat door deze groep wordt gehouden laat zien.

Het interessante is dat deze aankopen vooral plaatsvonden toen de prijs van XRP rond de $0,58 schommelde. Dit suggereert dat de ‘whales’ dit als een gunstig moment zagen om hun posities uit te breiden, in de verwachting dat de prijs zou stijgen. En terecht, want de waarde van XRP is inmiddels gestegen tot boven de $0,63.

De impact op de prijs en toekomstige vooruitzichten

De activiteit van ‘whales’ kan een sterk signaal zijn voor de toekomstige prijsbewegingen van een cryptocurrency. Wanneer deze grote investeerders kopen, kan dit duiden op een positief sentiment en vertrouwen in een verdere prijsstijging. Omgekeerd kan het verkopen door ‘whales’ wijzen op winstneming en een mogelijk naderende prijsdaling.

Momenteel handelt XRP rond de $0,62, wat een stijging van 6% in de afgelopen week vertegenwoordigt. Het is belangrijk om de activiteit van deze ‘whales’ in de gaten te houden, omdat hun handelen een indicatie kan zijn van toekomstige prijsbewegingen.

XRP koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Als de ‘Supply Distribution’ blijft toenemen, kan dit een bullish signaal zijn voor XRP. Aan de andere kant, als er een daling optreedt, kan dit wijzen op een periode van winstneming en mogelijk een neerwaartse correctie.

In de snel veranderende wereld van cryptocurrency is het cruciaal om op de hoogte te blijven van dergelijke trends en data. ‘Whales’ spelen een belangrijke rol in de dynamiek van de markt en hun activiteiten kunnen ons veel vertellen over de toekomstige richting van XRP.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Shiba Inu verwacht 200% stijging in oktober: analyse en redenen

Julian Smits

Bitcoin ETF instromen bereiken $495 miljoen

Timo Bruinsma

Ethena stijgt met 35%, zal het volgende doel $0,46 zijn?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu