Blockchain Stories
Binance coin ziet een daling, maar zal DIT BNB redden?
Altcoin Binance Coin Nieuws Technische Analyse

Binance coin ziet een daling, maar zal DIT BNB redden?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Terwijl de crypto markt de afgelopen week winsten heeft geboekt, is Binance Coin (Ticker: BNB) een andere koers gaan varen. 

Waar de markt verwachtte dat de vrijlating van CZ uit de gevangenis het marktsentiment zou versterken, heeft dit niet geleid tot het gewenste resultaat. In plaats daarvan heeft BNB de afgelopen week een daling in de prijsgrafieken laten zien.

Op het moment van schrijven wordt BNB verhandeld rond $570,80, wat neerkomt op een daling van 4,69% in de afgelopen 24 uur. Daarnaast is BNB op weekbasis ook gedaald, na een eerdere stijging van 8,30%.

Ondanks de daling is het handelsvolume in de afgelopen 24 uur met 15,50% gestegen tot $1,80 miljard. De toegenomen handelsactiviteit, ondanks de prijsdaling, heeft analisten doen speculeren over de toekomstige koers van de altcoin.

Het marktsentiment van Binance Coin

Populaire crypto analist Johncy Crypto suggereerde een mogelijke stijgende trend voor BNB en verwees naar de aanhoudende groei van de altcoin in een lange termijn stijgend kanaal. 

Volgens Johncy heeft BNB consistente groei laten zien binnen dit kanaal, waarbij het hogere pieken en dalen vormt, wat doorgaans wijst op een langetermijn bullish trend.

Onder deze omstandigheden, als BNB de bovenkant van het stijgende kanaal bereikt, kan dit duiden op sterk bullish momentum en de mogelijkheid van een uitbraak. Met de kans op een nieuwe bullish cyclus zou de prijs kunnen worden opgestuwd naar de bovenste weerstandsniveaus van het kanaal.

Wat BNB grafieken aangeven

Hoewel de analyse van Johncy een optimistisch beeld schetst voor BNB, weerspiegelt de recente prijsbeweging dit niet volledig. De bredere markt heeft te lijden gehad onder BNB’s herstel van 30 dagen. Zo zijn de liquidaties voor longposities de afgelopen drie dagen gestegen. Op het moment van schrijven bedroegen de liquidaties voor longposities $1,50 miljoen, terwijl die voor shortposities slechts $26.000 waren.

image
Bron: Coinglass

Dit marktsentiment suggereert dat degenen die op de markt speculeren, gedwongen worden hun posities te verlaten. Het feit dat houders van longposities niet bereid zijn een premie te betalen om hun posities vast te houden, wijst op een gebrek aan vertrouwen in verdere prijsstijgingen.

image
Bron: TradingView

Daarnaast is de Relative Strength Index (RSI) in de afgelopen drie dagen gedaald van 65 naar 55. De RSI-gebaseerde MA, die op 61 staat, bevindt zich boven de RSI, wat suggereert dat de stijgende trend aan kracht verliest. Dit zou kunnen betekenen dat BNB verdere correctie of consolidatie te wachten staat.

image
Bron: Santiment

Ook de dalende RSI duidt erop dat verkopers de overhand krijgen in de markt, wat leidt tot verkoopdruk. Dit wordt bevestigd door de piek in handelsactiviteit die wijst op uitverkoop. Tot slot is BNB’s Open Interest in de afgelopen drie dagen gedaald van $330 miljoen naar $310 miljoen, na een stijging aan het begin van de week. 

Dit toont een verschuiving in het marktsentiment, waarbij beleggers hun posities sluiten zonder nieuwe instappers.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom Worldcoin $3 sneller dan verwacht kan bereiken

Timo Bruinsma

Waarom Toncoin $6,50 kan bereiken in de komende dagen

Timo Bruinsma

Japanse aankomende premier steunt crypto beleid 

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu