Blockchain Stories
Helium ondervindt belangrijke weerstand en dit is het gevolg
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Helium ondervindt belangrijke weerstand en dit is het gevolg

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen zeven dagen heeft Helium (Ticker: HNT) een stijging van bijna 10% laten zien, wat de verwachtingen op de markt heeft gewekt voor een verdere stijgende beweging. 

Helium is wel gestuit op weerstand binnen zijn bullish patroon, wat heeft geleid tot een recente terugval.

Weerstandsniveau bij $7,895 leidt tot prijsdaling voor HNT

HNT is geconfronteerd met weerstand op het prijsniveau van $7,895, een niveau dat wordt gekenmerkt door aanzienlijke verkoopdruk, wat resulteert in een verdere daling van de prijs. 

Deze weerstand vormt de bovenste grens van het stijgende driehoekspatroon waarin HNT zich momenteel bevindt. Meestal beweegt de prijs heen en weer tussen de bovenste weerstand en de onderste support van dit patroon, voordat het mogelijk uitbreekt aan de bovenkant. 

image
Bron: TradingView

Een beslissende uitbraak uit dit patroon zou HNT terug kunnen drijven naar de $10 zone of hoger. Als dit momentum niet wordt vastgehouden, kan HNT terugvallen naar de onderste support van het patroon. Volgens onze analyse zal het dalende patroon naar verwachting voorlopig standhouden.

Marktstemming positief voor HNT terwijl traders domineren

De marktactie laat zien dat de heersende marktstemming voor HNT bullish is, wat wordt ondersteund door indicatoren zoals de Parabolische SAR (Stop and Reverse) en de Relative Strength Index (RSI). 

De Parabolische SAR, die verschijnt als punten boven de prijs balken in een dalende trend en eronder in een stijgende trend, bevindt zich momenteel onder de prijs van HNT. Deze positie wijst op een mogelijke stijgende beweging, ondanks recente terugvallen bij het weerstandsniveau.

image
Bron: TradingView

Ook ondersteunt de RSI deze bullish vooruitzichten, momenteel genoteerd op 53, boven de neutrale drempel. Verdere analyse van de RSI trendlijn suggereert echter een mogelijke lichte terugtrekking naar de supportlijn. 

Dit zou de prijs van HNT tijdelijk kunnen verlagen voordat het een stijgende beweging in zowel de RSI als de marktprijs van HNT initieert.

HNT stijgende beweging wordt vertraagd

Ondanks gunstige omstandigheden voor een stijgende marktbeweging, kan de vooruitgang van HNT worden vertraagd door een aanzienlijke daling van het handelsvolume. Onze koersgegevens laten een daling van 46% zien in HNT’s handelsvolume, dat momenteel wordt gewaardeerd op ongeveer $9 miljoen, wat HNT een 347e plaats oplevert in de ranglijst van crypto volumes. 

Deze daling in volume, gecombineerd met neutrale prijsbeweging, suggereert dat traders de verwachte rally nog niet volledig ondersteunen. Als gevolg hiervan zal de prijs van HNT naar verwachting pas stijgen als de marktactiviteit en liquiditeit toenemen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Inflatie, looneisen en vastgoed: Madelon Vos over de mondiale en lokale economie

Pieter de Haan

Ripple doorbreekt DIT patroon en mikt op een prijsstijging van 300%!

Timo Bruinsma

Avalanche TVL stijgt weer boven $1 miljard

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu