Blockchain Stories
Ripple doorbreekt DIT patroon en mikt op een prijsstijging van 300%!
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Ripple doorbreekt DIT patroon en mikt op een prijsstijging van 300%!

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het bullish sentiment van Ripple heeft de afgelopen dagen flink doorgezet, waardoor de token een cruciale weerstand kon doorbreken. 

Deze nieuwste doorbraak zou een keerpunt kunnen betekenen voor XRP, aangezien de token mogelijk klaar is voor een bijna 300% prijsstijging in de komende dagen. Laten we dit hieronder nader analyseren.

XRP’s Succesvolle Doorbraak

Na een bearish week heeft de token onlangs een bullish momentum gekregen en zijn prijs met meer dan 1,10% zien stijgen in de afgelopen 24 uur. 

Op het moment van schrijven handelt XRP op $0,627, met een marktkapitalisatie van meer dan $35,50 miljard. 

De vooruitzichten kunnen de komende dagen nog gunstiger worden, aangezien de recente prijsstijging XRP in staat stelde een bullish patroon te doorbreken.

Captain Faibik, een populaire crypto analist, deelde onlangs een tweet waarin hij een meerjarige bullish symmetrische driehoek onthulde. Dit patroon ontstond in 2021, en sinds die tijd heeft XRP’s prijs binnen dit patroon geconsolideerd. De recente prijsstijging maakte het mogelijk dat XRP uitbrak.

Volgens de tweet van Captain Faibik zou deze laatste ontwikkeling kunnen resulteren in een prijsstijging van bijna 300% in de komende weken of maanden. Aangezien dit doel op korte termijn echter wat te ambitieus lijkt, werd ook vermeld dat het middellange termijn doel $2,30 zou kunnen zijn.

Hoe snel kan XRP $2,30 bereiken?

Wij onderzochten vervolgens XRP’s on chain gegevens om de kans te analyseren dat de token $2,30 zou kunnen bereiken in de komende dagen. 

Uit onze analyse van de gegevens van Santiment bleek dat het handelsvolume van de token sterk toenam, samen met de prijsstijging. Dit duidt erop dat de kans groot is dat de huidige bullish prijs trend doorzet.

image
Bron: Santiment

Bovendien hadden beleggers ook vertrouwen in de token, wat bleek uit de stijging van XRP’s exchange outflow. Dit betekent dat de koopdruk op XRP hoog was, wat meestal leidt tot prijsstijgingen.

Een aandachtspunt is dat de blootstelling van whales in de markt de afgelopen 24 uur is afgenomen. Uit gegevens van Hyblock Capital bleek dat de whale vs. retail delta van XRP daalde van meer dan 90 naar 80, wat aangeeft dat retailbeleggers hun blootstelling in de markt vergroten ten opzichte van whales.

image
Bron: Hyblock Capital

Technische analyse: Gaat de XRP rally door?

Tot slot keken we naar de dagelijkse grafiek van XRP om beter te begrijpen of deze bull rally zich verder zal voortzetten. 

De prijs van XRP had de bovenste limiet van de Bollinger Bands aangeraakt, wat vaak leidt tot prijscorrecties. 

image
Bron: TradingView

Mocht dit gebeuren, dan zou XRP kunnen dalen naar de support rond het 20 daags eenvoudige voortschrijdend gemiddelde (SMA).

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Helium ondervindt belangrijke weerstand en dit is het gevolg

Timo Bruinsma

Avalanche TVL stijgt weer boven $1 miljard

Timo Bruinsma

Michaël van de Poppe over een dreigende recessie en Bitcoin voorspelling

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu