Blockchain Stories
Avalanche TVL stijgt weer boven $1 miljard
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Avalanche TVL stijgt weer boven $1 miljard

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het Avalanche (Ticker: AVAX) ecosysteem heeft een opleving van activiteit doorgemaakt nu de markt zich begint te herstellen. 

On chain data onthult veranderingen in enkele van de kernstatistieken van Avalanche, met name de Total Value Locked (TVL).

Avalanche’s TVL is nog ver verwijderd van zijn historische hoogtepunt, dat op $11,50 miljard stond in december 2021. Tijdens de crypto winter had het netwerk aanzienlijke uitstromen. 

In september vorig jaar dook de TVL onder de $500 miljoen, maar deze week slaagde het erin weer boven de $1 miljard te komen. Op het moment van schrijven had Avalanche een TVL van $1,06 miljard. 

image
Bron: DeFiLlama

Hoewel dit een herstel is, blijft het lager dan de historische pieken. Daarnaast zagen we een aanzienlijk herstel in de marktkapitalisatie van stablecoins binnen het netwerk, die nu een lokale piek van $2,30 miljard bereikte.

De marktkapitalisatie van Avalanche’s stable coins bereikte een dieptepunt van $537 miljoen in oktober 2023, wat betekent dat het nu met meer dan 300% is gestegen. Net als de TVL blijft de marktkapitalisatie van stable coins echter op een fractie van zijn $4,68 miljard piek in 2022.

Kan het herstel van de TVL en stablecoin marktkapitalisatie de AVAX stijgende koers ondersteunen?

De groei van stable coins en TVL zijn cruciale maatstaven voor de groei en liquiditeit van een netwerk. Ze faciliteren de groei van het DeFi ecosysteem, wat technisch gezien zou kunnen duiden op een grotere organische vraag naar AVAX in de toekomst.

AVAX bevindt zich sinds maart in een macro bearish trend, die in augustus lijkt te zijn gestabiliseerd. Sinds de daling in september heeft AVAX bijna 50% weten te herstellen. De cryptocurrency bereikte onlangs een piek van $30,80, maar stond op het moment van schrijven op $29,30 na een lichte correctie in de afgelopen 24 uur.

image
Bron: TradingView

Het bullish sentiment begint weerstand te ondervinden, wat suggereert dat de verkoopdruk aan het toenemen is na de laatste rally. Gaat er een nieuwe correctie plaatsvinden? 

Volgens gegevens van IntoTheBlock houden cruisers bijna evenveel munten vast als HODLers. Cruisers zijn korte termijn holders met een hold periode van minder dan 12 maanden. Er waren op het moment van observatie 4 miljoen cruiser wallets, 4,70 miljoen HODLers en 234.000 traders.

image
Bron: IntoTheBlock

Deze gegevens suggereren dat AVAX het risico loopt op een dalende beweging als cruisers besluiten winst te nemen. Aan de andere kant kan de verkoopdruk beperkt blijven, vooral nu de markt net tekenen van herstel vertoont. 

Dit betekent dat er mogelijk een stimulans is voor AVAX holders om te wachten op meer potentieel aan de opwaartse kant.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Ripple doorbreekt DIT patroon en mikt op een prijsstijging van 300%!

Timo Bruinsma

Michaël van de Poppe over een dreigende recessie en Bitcoin voorspelling

Pieter de Haan

Hedera’s bullish breakout  stijging naar $0,10 mogelijk?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu