Blockchain Stories
Cardano stijgt met 13% in 7 dagen, analisten voorspellen terugval
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano stijgt met 13% in 7 dagen, analisten voorspellen terugval

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Cardano (Ticker: ADA) heeft de afgelopen week een stijging doorgemaakt. ADA heeft geprofiteerd van het herstel van de crypto markt na de renteverlagingen door de Federal Reserve vorige week.ย 

Op het moment van schrijven handelt ADA op $0,396, wat een stijging van 11% betekent op maandbasis en een voortzetting van de bullish trend met 0,28% in de afgelopen 24 uur.

Sinds het bereiken van een dieptepunt van $0,304 eerder deze maand, heeft ADA een stijgende trend behouden. Deze marktomstandigheden hebben zowel optimisme als scepsis gewekt binnen de Cardano community.

Heersend marktsentiment

De populaire crypto analist Ali Martinez heeft echter scepsis geuit in zijn recente analyse, waarin hij een trendomkeer voorspelt. Hij wees op het feit dat de TD Sequential indicator een verkoopsignaal heeft afgegeven op de dagelijkse grafieken van Cardano. Volgens Martinez suggereert dit een aanstaande correctie.

Wanneer een verkoopsignaal verschijnt op de dagelijkse grafieken, impliceert dit dat de prijzen een aanzienlijke tijd zijn gestegen en dat de markt mogelijk oververhit is. Beleggers interpreteren dit doorgaans als een signaal om winst te nemen of zich voor te bereiden op een ommekeer of prijsdaling.

In dit geval suggereert het signaal een mogelijke korte termijn correctie. Dit betekent dat Cardano waarschijnlijk een tijdelijke terugval zal ervaren voordat het opnieuw probeert een stijgende trend in te zetten.

Wat de ADA grafieken laten zien

Hoewel de door Martinez benadrukte metric een mogelijke volgende beweging voor ADA suggereert, is het belangrijk om te kijken naar wat andere indicatoren zeggen.

image
Bron: Santiment

Allereerst is Cardanoโ€™s Price DAA divergentie de afgelopen 7 dagen negatief gebleven. Op het moment van schrijven was ADAโ€™s Price DAA divergentie -45,6.

Wanneer een asset zoals ADA op deze manier is ingesteld, suggereert dit dat de prijzen stijgen, terwijl het aantal actieve wallets dat niet doet. Dit wijst op een bearish ommekeer, omdat de prijsstijging niet wordt ondersteund door een toename in gebruikersactiviteit, wat op een afnemende vraag of verminderde marktinteresse duidt.

image
Bron: IntoTheBlock

Dit suggereert dat de prijs rally niet duurzaam is, aangezien deze wordt aangedreven door een afnemende gebruikersbasis. Het signaleert dus dat de prijs naar beneden zal omkeren, aangezien het momentum afneemt, ook al is dat nog niet zichtbaar in de prijs.

Analyse van ADA bezit

Daarnaast is de concentratie van het ADA bezit sterk gericht op retail handelaren. Volgens gegevens van IntoTheBlock bezitten retail handelaren 70% van de ADA tokens, terwijl whales 9% en investeerders 21% in handen hebben. 

Dit is zorgwekkend omdat detailhandelaren vatbaarder zijn voor emotionele beslissingen zoals paniek verkopen of FOMO, wat kan leiden tot hogere prijsvolatiliteit.

Ook handelen retailhandelaren op basis van trends en hype in plaats van op langetermijnwaarden. Dit kan erop wijzen dat de markt de stabiliteit mist die wordt gegenereerd door whales en andere institutionele deelnemers.

Er is dus zeker kans op een terugval

Hoewel ADA de afgelopen week een stijging heeft doorgemaakt, is er kans op een terugval. De onderliggende fundamentals ondersteunen geen aanhoudende rally. 

In een dergelijk scenario, als de prijs een correctie ondergaat, zal ADA terug kunnen vallen naar het support niveau van $0,345.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Een analyse van de BNB koers na nieuws van CZ

Timo Bruinsma

FTX slachtoffers vrezen magere uitbetaling van 10-25% van hun tegoeden

Pieter de Haan

XRP rally van start ondanks onzekerheid van de SEC

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu