Blockchain Stories
Dit is de laatste Bitcoin halving die erop aankomt
Bitcoin Nieuws

Dit is de laatste Bitcoin halving die erop aankomt

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Eerdere Bitcoin halving cycli zijn gevolgd door prijsstijgingen van BTC. Dit fenomeen heeft ervoor gezorgd dat de meeste cyclus analisten en de bredere markt een prijsstijging verwachten na elk halving evenement. 

Volgens een recent rapport van BlackRock is de waarde van BTC sinds zijn debuut in 2009 met 590x gestegen. Ook na de afgelopen drie halving evenementen werden rendementen geboekt. 

In 2013 zag BTC bijvoorbeeld een rendement van 555x, terwijl beleggers in 2017 104x winst zagen. Na de halving van 2020 boekte het opnieuw een rendement van 21x. En de verwachting is dat deze trend zich zal herhalen na het halving evenement in 2024.

image
Bron: Blackrock

De laatste impactvolle BTC halving?

Charles Edwards, oprichter van crypto VC bedrijf Capriole Investments, gelooft echter dat dit de laatste halving is die voor een prijsstijging van BTC zal zorgen.ย 

Hij zei:

Dit is de laatste halving cyclus die ertoe doet.

Edwards betoogde dat de volgende halving cyclus BTC niet meer zal beรฏnvloeden omdat het al het moeilijkste activum is, met een zeer lage inflatiegraad die zelfs onder die van goud ligt. 

De volgende halving zal niet veel uitmaken omdat de inflatiegraad van BTC lager is dan die van goud. Een enorme prijsdaling zal het dan niet veel beรฏnvloeden.

Edwards erkende wel dat de huidige cyclus nog niet is ingeprijsd vanwege mogelijke adoptie door natiestaten. Hij merkte echter op dat de halving cycli tegen 2028 irrelevant zullen zijn. 

Je gaat geen enorme prijsstijgingen meer zien omdat de halving evenementen zo bekend zijn en de BTC mining industrie nu zo efficiรซnt is. Ik denk dat de vierjarige halving cycli over vier jaar niet meer relevant zullen zijn.

Hier is het vermeldenswaardig dat marktcyclus analist Stockmoney Lizards een mogelijke prijsdoelstelling van $200.000 tot $260.000 per BTC voorspelt voor de top van deze cyclus. 

image
Bron: Stockmoney Lizards

Dit zou kunnen gebeuren tegen Q4 2025. Kortom, er is nog steeds ruimte voor BTC groei voordat het deze cyclus piek bereikt.

De grootste digitale asset ter wereld testte vrijdag opnieuw $66.000 en had op het moment van schrijven een waarde van $65.900. Dit betekent dat het slechts 8% verwijderd is van zijn hoogste bereik van $71.000.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bitcoin en Amerikaanse aandelen hebben veel correlatie met elkaar

Timo Bruinsma

Solana (SOL) naar $330? Dit kun je deze week verwachten

Julian Smits

Crypto platform verliest $2M door hack en biedt dief een baan aan

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu