Blockchain Stories
Solana (SOL) naar $330? Dit kun je deze week verwachten
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Solana (SOL) naar $330? Dit kun je deze week verwachten

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen week zag de prijs van Solana (SOL) een indrukwekkende groei van 7%. Op het moment van schrijven wordt de vijfde grootste cryptocurrency verhandeld voor $156. Dit markeert een interessant punt in de markt, aangezien eerdere pogingen om dit niveau sinds augustus te doorbreken, verkoopdruk hebben ontketend.

Telkens wanneer Solana de $150 nadert, volgt er een scherpe verkoop. Desondanks blijven handelaren voorzichtig optimistisch over een mogelijke doorbraak, ondersteund door de huidige bullish sentimenten.

Uitdagingen voor Solana

Solana heeft het moeilijk gehad bij het doorbreken van belangrijke weerstandsniveaus, namelijk de $150 en $160. Je kunt dit vergelijken met het overwinnen van obstakels in een hindernisbaan. Elke keer dat Solana de $150 bereikt, verschijnt er een nieuwe uitdaging die overwonnen moet worden. Dit is vergelijkbaar met hoe een atleet steeds opnieuw geconfronteerd wordt met een nieuwe hindernis.

Solana koersgrafiek september2024
Solana wordt verhandeld tegen een koers van $156. Bron: TradingView

Impact van Ethereum

De recente prijsstijging van Ethereum heeft invloed gehad op de SOL/ETH paarverhouding. Deze stijging heeft ertoe geleid dat het SOL/ETH paar is gedaald, wat wijst op een relatieve underperformance van Solana ten opzichte van Ethereum.

Stel je voor dat Ethereum en Solana in een race zitten waarbij Ethereum een voorsprong heeft. Terwijl Ethereum meer kapitaal aantrekt, blijft de USD prijs van Solana mogelijk stabiel, maar daalt de waarde ervan ten opzichte van Ethereum.

Volgens Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, verliest Ethereum echter geleidelijk marktaandeel aan Solana. Ondanks de sterke groei van Solana het afgelopen jaar, heeft de dominantie van Ethereum concurrerende Layer 1 ketens zoals Solana overschaduwd.

Met de stijgende dominantie van ETH kan Solana’s prijs relatief stabiel blijven, maar de waarde ten opzichte van Ethereum neemt af. Dit benadrukt de uitdaging voor Solana om zijn momentum te behouden tegenover de toonaangevende blockchain.

Toekomstige prijsvoorspellingen

Een rapport van VanEck, uitgebracht op 25 september, voorspelt dat Solana zou kunnen stijgen naar $330, wat mogelijk 50% van de huidige marktkapitalisatie van Ethereum zou bereiken. Het rapport benadrukt de superieure snelheid en efficiëntie van Solana als belangrijkste drijfveren voor deze groei.

Bijvoorbeeld, de transactieverwerkingssnelheid van Solana, gemeten in transacties per seconde (TPS), is 3000% hoger dan die van Ethereum.

Daarnaast heeft Solana een dagelijks actief gebruikersaantal dat 1300% hoger is en transactiekosten die bijna 5 miljoen procent lager zijn dan die van Ethereum. Dit onderstreept de concurrentievoordelen van Solana.

Als Solana erin slaagt om door de $160 barrière te breken en dit niveau als ondersteuning te gebruiken, kan dit een nieuwe rally ontketenen die SOL naar $180 zou kunnen brengen. Een succesvolle doorbraak zou het begin van een langdurige bullish trend betekenen, wat veelbelovend zou zijn voor investeerders.

Als Solana er echter niet in slaagt om deze weerstand te overwinnen, is een terugval naar de $140 range mogelijk, met verdere consolidatie als gevolg.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Dit is de laatste Bitcoin halving die erop aankomt

Timo Bruinsma

Crypto platform verliest $2M door hack en biedt dief een baan aan

Julian Smits

JASMY prijsvoorspelling: Wat te verwachten op korte termijn

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu