Blockchain Stories
Analist verwacht bull run voor Bitcoin en altcoins door terugkeer FOMO
Altcoin Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Analist verwacht bull run voor Bitcoin en altcoins door terugkeer FOMO

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

In de crypto industrie is een nieuwe FOMO golf voorspeld door Mark Thielen, hoofdonderzoeker bij 10x Research. Deze opleving komt na de renteverlagingen in september door de Federal Reserve en de stimuleringsmaatregelen van China.

FOMO golf in de cryptomarkt

Recent kondigde Mark Thielen aan dat de renteverlagingen door de Federal Reserve en China’s stimuleringsmaatregelen hebben geleid tot een nieuwe golf van Fear Of Missing Out (FOMO) in de crypto industrie.

Volgens Thielen zijn zowel Bitcoin als verschillende altcoins sterk gestegen sinds deze economische gebeurtenissen. Zo is Bitcoin met 5% gestegen, Ethereum met 11%, en altcoins zoals SHIB, ENA en SEI respectievelijk met 36%, 51% en 54%.

Daarnaast onthulde Thielen’s analyse een sterke toename in de activiteit van altcoins en een versnelling in de uitgifte van stablecoins. Chinese OTC cryptomakelaars meldden meer dan $120 miljard aan stortingen in de afgelopen zes kwartalen. Het uitgeven van $10 miljard aan stablecoins in de afgelopen weken heeft de cryptomarkt overspoeld met liquiditeit, hetgeen aanzienlijk hoger is dan de stromen van Bitcoin ETF’s.

Thielen benadrukte dat de daling in de dominantie van Bitcoin en de stijging van gas fees op het Ethereum netwerk te wijten is aan de toename van altcoin activiteit.

Hij wees op een zogenaamde ‘DeFi renaissance’ als gevolg van de daling van het 10 jaars obligatierendement onder de 4% grens. De uitgifte van USDC stablecoins, die een toename in DeFi activiteit aangeeft, bereikte dit jaar maar liefst $35 miljard, wat het totale waarde van stablecoins boven de $160 miljard tilde.

Bijzonder opvallend is het aandeel van Circle, dat goed was voor 40% van de recente inflows in stablecoins. Daarnaast steunde de retail crypto activiteit in Zuid-Korea deze trend, met een gemiddeld dagelijks handelsvolume van $2 miljard. Dit bewijst dat de handel in altcoins de dominantie van Bitcoin voorbijstreeft.

Thielen merkte ook op dat de stimuleringsmaatregelen van China mogelijk aanzienlijke kapitaaluitstromen naar de cryptomarkt kunnen veroorzaken, aangezien meer dan 55% van Bitcoin wordt gedolven door Chinese mining pools.

Verwachtingen voor Q4

De recente stimuleringsmaatregelen van China hebben naar verluidt de wereldwijde liquiditeit gevoed en een parabolische rally in crypto prijzen veroorzaakt. Dit valt samen met een daling van de 30 daagse gerealiseerde volatiliteit van Bitcoin naar 41%. Thielen verwacht dat institutionele handelaren grotere posities zullen innemen nu de volatiliteit afneemt.

Volgens het analyticsbedrijf Santiment is de prijs van Shiba Inu met 43% gestegen, een mogelijk teken van FOMO in de markt. Ze lieten weten dat Shiba Inu’s sociale dominantie is toegenomen, evenals het volume, de circulatie en het aantal transacties van grote investeerders.

Thielen voorspelt een rally in het vierde kwartaal, en vermoedt dat een grote bull run in de crypto industrie op komst is, wat de FOMO in de sector verder kan aanwakkeren.

Met deze inzichten kunnen crypto enthousiastelingen en financiรซle investeerders zich voorbereiden op een mogelijk spannende periode in de cryptomarkt. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat u geen enkel moment van deze opwindende markt mist.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Analyse: Ethereum neemt de leiding op Bitcoin

Timo Bruinsma

Arthur Hayes duikt in PEPE hype: volgt er een 30% koersstijging?

Julian Smits

Uniswap breekt uit, voorspelling van Grayscale positief

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu