Blockchain Stories
Arthur Hayes duikt in PEPE hype: volgt er een 30% koersstijging?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Arthur Hayes duikt in PEPE hype: volgt er een 30% koersstijging?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt is de afgelopen dagen opgeschud door een opmerkelijke stijging van PEPE, een memecoin die de derde grootste in de markt is. Met een indrukwekkende prijsstijging van meer dan 27% in slechts twee dagen, lijkt PEPE zich stevig te vestigen in de cryptowereld.

Dit werd versterkt door de sterke bullish sentiment onder handelaren, waarbij de Long/Short ratio een waarde van 1,084 bereikte. Maar wat zorgt ervoor dat PEPE nu zo in de schijnwerpers staat? Het antwoord ligt mogelijk bij Arthur Hayes.

Grote bet op PEPE van Arthur Hayes

Op 27 september 2024 onthulde het on chain analysebedrijf lookonchain dat Arthur Hayes een aanzienlijke hoeveelheid PEPE tokens heeft teruggetrokken van Binance. In totaal ging het om 24,39 miljard PEPE tokens, met een waarde van $252.680. Deze actie van Hayes kan een teken zijn dat PEPE’s rally nog maar net begonnen is en dat er mogelijk een verdere stijging in de komende dagen aan zit te komen.

De betrokkenheid van Hayes, een bekende naam in de cryptowereld, heeft zeker bijgedragen aan de toenemende aandacht en speculatie rondom PEPE. Zijn beslissing om zoโ€™n grote hoeveelheid tokens terug te trekken, suggereert vertrouwen in de toekomstige prestaties van deze memecoin.

Analyse van PEPE en de huidige prijsbewegingen

Op het moment van schrijven stond de prijs van PEPE rond het niveau van $0,00000109, na een aanzienlijke stijging van meer dan 33% in de afgelopen 7 dagen. Volgens recente gegevens steeg het handelsvolume van PEPE in dezelfde periode met 40%. Dit wijst op een groeiende interesse en activiteit rondom de memecoin.

pepe koersgrafiek september2024
Bron: TradingView

Technische analyses wijzen op een potentieel verdere stijging van 30% voor PEPE in de komende dagen. Dit optimisme komt voort uit de recente doorbraak van een lange dalende trendlijn en een horizontaal niveau van $0,00000875. Historisch gezien, na een dergelijke prijsstijging, kan een kleine correctie optreden.

Echter, op de lange termijn blijft de vooruitzichten voor PEPE zeer positief, met een verwachte koersstijging naar het niveau van $0,0000132.

Invloed van bullish on chain metrics

De optimistische vooruitzichten worden verder ondersteund door gunstige on chain metrics. Volgens Coinglass staat de Long/Short ratio van PEPE op 1,084, wat duidt op een sterk positief sentiment onder handelaren.

long short ratio PEPE september 2024
Bron: Coinglass

Bovendien is de Futures Open Interest van PEPE met 30% gestegen, wat suggereert dat investeerders mogelijk grotere longposities opbouwen.

open interest pepe op exchange
Bron: Coinglass

Deze combinatie van stijgende Open Interest en een long/short ratio boven de 1 wijst vaak op een markt die zich voorbereid op verdere prijsstijgingen. Momenteel hebben 51% van de top handelaren longposities, terwijl 48,09% shortposities aanhouden, wat opnieuw een lichte meerderheid toont die in een verdere stijging van PEPE gelooft.

De recente ontwikkelingen rondom PEPE bieden interessante kansen voor zowel ervaren handelaren als nieuwe investeerders. De betrokkenheid van een invloedrijk figuur als Arthur Hayes en het sterke optimistische sentiment onder handelaren suggereren dat PEPE een aanzienlijke prijsstijging zou kunnen doormaken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Analist verwacht bull run voor Bitcoin en altcoins door terugkeer FOMO

Julian Smits

Uniswap breekt uit, voorspelling van Grayscale positief

Timo Bruinsma

Dogecoin op koers voor stijging: Signalen wijzen op bullish doorbraak

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu