Blockchain Stories
Analyse van de koers van Notcoin en impact van whales
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Analyse van de koers van Notcoin en impact van whales

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Notcoin wint de laatste tijd gestaag aan populariteit en stijgt op de ranglijsten. Op het moment van schrijven was het de 79e grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. In de play to earn sector, een van de snelst groeiende crypto segmenten in 2024, scoorde Notcoin zelfs nog beter.

Notcoin stond op de derde plaats in Ben GCryptoโ€™s lijst van de top 10 play to earn coins met een marktkapitalisatie van bijna $900 miljoen. Het had het hoogste handelsvolume van alle munten op diezelfde lijst. Deze prestatie wijst op Notcoinโ€™s positie en potentieel binnen het segment en zijn toenemende dominantie.

Kan deze prestatie bijdragen aan het herstel van de native cryptocurrency van Notcoin? NOT bevindt zich sinds juni in een bearish trend. De voornaamste reden voor deze prestatie was vooral de verkoopdruk vanuit de markt, voornamelijk door grote whales.

Hoe Notcoin whales de koers beรฏnvloedden

Historische concentratiegegevens toonden aan dat het aantal coins in handen van whales op 14 juni een dieptepunt bereikte met 54 miljard coins (52% van het aanbod). Dit aantal daalde verder naar 40,5 miljard coins (bijna 40% van het aanbod) op 17 augustus. Whales droegen zwaar bij aan de verkoopdruk.

image
Bron: IntoTheBlock

De data laten ook zien dat whales sinds medio augustus weer zijn begonnen met het accumuleren van NOT. Hun posities stonden op 68,5 miljard coins (bijna 67%) op 26 september. Deze accumulatie lijkt de dalende trend van NOT te hebben vertraagd.

Ondertussen registreerden investeerders een uitstroom van wallets, van meer dan 22 miljard coins in juni naar iets meer dan 12 miljard coins op het moment van schrijven. Retail wallets daalden in dezelfde periode met ongeveer 2 miljard coins. Dit betekent dat whales de grootste impact hadden op de prijs van de altcoin.

De recente koersbeweging van NOT

De verkoopdruk van NOT leek zich deze maand te hebben gestabiliseerd rond het $0,0070 prijsniveau. Deze week vertoonde het wat bullish momentum, met een koersstijging van bijna 40% in de afgelopen 5 dagen. 

image
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven werd de altcoin gewaardeerd op $0,00942, met een prijsstijging van 7,81% in de afgelopen 24 uur.

De recente stijging van NOT weerspiegelt de activiteit van whales, volledig in lijn met hun hernieuwde accumulatie. De terugkeer van liquiditeit kan Notcoin de komende weken of maanden op een herstelpad zetten.

Tot slot liet de money flow indicator deze maand een sterke heropleving van de liquiditeit zien. NOT handelde op het moment van schrijven 75% minder ten opzichte van zijn all time high, wat als aantrekkelijk kan worden beschouwd. 

image
Bron: TradingView

Deze liquiditeits opleving, met name door whales, kan de vraag vanuit retail beleggers en investeerders opnieuw aanwakkeren. De volgende korte termijn koersdoelen voor NOT zijn $0,012 en $0,017.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin op koers voor stijging: Signalen wijzen op bullish doorbraak

Julian Smits

Waarom Litecoins recente uitbraak pas het begin is

Timo Bruinsma

Bitcoin op naar grootste septemberwinst in tien jaar: ontdek waarom

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu