Blockchain Stories
Tron koersverwachting: Zakt TRX naar $0,137?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Tron koersverwachting: Zakt TRX naar $0,137?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Tron (Ticker: TRX) heeft deze week ondermaats gepresteerd in vergelijking met de meeste altcoins en verloor onlangs zijn positie in de top tien grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, nadat het werd ingehaald door Cardano (Ticker: ADA).ย 

Vorige maand was TRX een van de beste crypto presteerders te midden van een memecoin boom op de blockchain. Nu de hype rond Tron memecoins is afgenomen, worstelt TRX echter met lage volatiliteit.

Koersverwachting voor Tron

Op het moment van schrijven werd TRX verhandeld op $0,155, na een stijging van 1,16% in de afgelopen 24 uur. Onze gegevens tonen aan dat het handelsvolume van TRX met 30% is gestegen. In deze periode schommelde de prijs tussen $0,150 en $0,156.

image
Bron: TradingView

De Bollinger Bands van TRX zijn smaller geworden, wat suggereert dat de volatiliteit is afgenomen en dat de prijs zich mogelijk in een consolidatiefase bevindt. Dit suggereert echter ook een bullish neiging, aangezien de TRX prijs boven de middelste band uitkwam en zelfs een doorbraak testte boven de bovenste band.

Als TRX boven de bovenste band uitbreekt, zou dit een stijgende trend kunnen starten met als volgende doel $0,170. Deze banden laten echter ook zien dat de rally van TRX tekenen van uitputting vertoont en dat er meer koop activiteit nodig is om verdere winsten te realiseren.

De Stochastische Relative Strength Index (RSI) liet een waarde van 77 zien. Hoewel dit binnen het overbought bereik valt, heeft het geen extreme niveaus bereikt, wat de kans op een ommekeer vermindert. Bovendien gaf de Stoch RSI een koopsignaal nadat deze boven de signaallijn uitkwam, wat aangeeft dat het huidige momentum in het voordeel is van kopers.

Als de RSI blijft stijgen en boven de 80 komt, kan dit het begin van een bearish ommekeer markeren, zoals in augustus werd gezien toen de prijzen daalden naar het 0,382 Fibonacci niveau ($0,137).

Tron transactievolumes dalen

Gegevens van IntoTheBlock tonen een aanzienlijke daling van de transactievolumes op de Tron blockchain. Nadat deze volumes in augustus een piek bereikten, zijn ze scherp gedaald en bevinden ze zich momenteel op het laagste niveau in drie maanden.

image
Bron: IntoTheBlock

Deze daling kan de reden zijn achter het uitblijven van significante winsten voor TRX deze maand. Grote transacties gaan meestal gepaard met hoge handelsvolumes, wat volatiliteit veroorzaakt en prijs uitbraken stimuleert.

De piek in grote transacties in augustus was waarschijnlijk te danken aan de lancering van SunPump. Volgens TokenTerminal naderen de dagelijkse actieve wallets op Tron momenteel een historisch dieptepunt. Dit laat zien dat er, naast de bredere markt, geen belangrijke katalysator binnen het Tron ecosysteem is om de prijs van TRX te verhogen.

image
Bron: Token Terminal

Desondanks bevindt de meerderheid van de TRX holders zich boven de break evenprijs, volgens IntoTheBlock. Deze handelaren kiezen er mogelijk voor om niet te verkopen, in afwachting van verdere prijsbewegingen..

image
Bron: TokenTerminal

Deze bullish houding is ook terug te zien in de long/short verhouding, die is gestegen van 0,89 naar boven de 1. Dit toont aan dat short traders hun posities sluiten terwijl longposities toenemen, wat vertrouwen suggereert in toekomstige prijsbewegingen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Solana activiteit stijgt: Volgt de SOL prijs dit voorbeeld?

Timo Bruinsma

Waar eindigt de top van deze Bitcoin cyclus, $200.000 of $400.000?

Timo Bruinsma

SUI breekt door $1,70 en stijgt met 130%

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu