Blockchain Stories
Changpeng Zhao terug in vrijheid: wat zijn de volgende stappen?
Binance Crypto Exchange Nieuws

Changpeng Zhao terug in vrijheid: wat zijn de volgende stappen?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Changpeng Zhao, beter bekend als “CZ”, heeft na een verblijf van vier maanden in een Amerikaanse gevangenis zijn vrijheid terug. Zhao, die oprichter is van crypto exchange Binance, werd in april gearresteerd vanwege het falen van het bedrijf om voldoende anti-witwasmaatregelen te implementeren. Hoewel hij zijn rol als CEO moest neerleggen, blijft hij een belangrijke figuur in de cryptowereld, met een persoonlijk vermogen van ongeveer $60 miljard. Nu hij weer op vrije voeten is, rijst de vraag: wat zal CZ als volgende stap ondernemen?

Vroege vrijlating en mogelijke eerste stop

Zhaoโ€™s vrijlating, die eigenlijk gepland stond voor zondag 29 september, werd vervroegd naar vrijdag 27 september, dankzij een federale regel die weekendvrijlatingen vermijdt. Hij bracht zijn straf grotendeels door in een minimum beveiligde gevangenis in Californiรซ, en de laatste twee maanden verbleef hij in een half-open instelling in Long Beach. Daar genoot hij al van bepaalde vrijheden, zoals het bezoeken van bioscopen onder toezicht.

Nu CZ officieel vrij is, zijn er veel speculaties over wat zijn volgende stap zal zijn. Hij heeft geen publieke uitspraken gedaan, maar het is waarschijnlijk dat hij zijn familie in Dubai of Parijs zal bezoeken. Zijn kinderen wonen daar met hun moeder, He Yi, een van de topbestuurders bij Binance en Zhaoโ€™s voormalige partner. Ondanks zijn juridische problemen blijft CZ een invloedrijke speler, vooral omdat hij de grootste aandeelhouder van Binance is.

Filantropie en educatie: het project Giggle Academy

Tijdens zijn proces beloofde CZ zich te focussen op goede doelen, vooral op het gebied van onderwijs. Hij introduceerde het project Giggle Academy, dat gratis educatieve middelen wil aanbieden aan kansarme kinderen over de hele wereld. Zhao sprak tijdens zijn veroordeling over zijn wens om โ€œkansen te bieden aan jongerenโ€ en zich in te zetten voor onderwijs. Hoewel het project op dit moment vooral uit een website bestaat, met weinig concrete details over de financiering of planning, verwachten veel waarnemers dat hij hier na zijn vrijlating verder aan zal werken.

Zijn familie stond sterk aan zijn zijde tijdens het proces, wat mede bijdroeg aan zijn relatief lichte straf van vier maanden. De rechter verwees naar Zhaoโ€™s โ€œuitzonderlijke inzet voor filantropische activiteitenโ€ als een van de redenen voor zijn milde vonnis.

Zijn rol in de cryptowereld: blijft CZ invloedrijk?

Hoewel Zhao op papier zijn rol als CEO van Binance heeft opgegeven als onderdeel van zijn straf, heeft hij nog steeds veel invloed binnen het bedrijf. Als grootaandeelhouder blijft hij betrokken bij de toekomst van de crypto exchange, ook al heeft de Amerikaanse overheid twee externe toezichthouders aangesteld om de naleving van regelgeving bij Binance te waarborgen.

Binance zelf heeft zich de afgelopen maanden meer gericht op markten buiten de VS, met een sterke focus op Aziรซ en offshore activiteiten. Ondanks de druk van regelgevers blijft het platform groeien, met meer dan 231 miljoen gebruikers wereldwijd. Het blijft afwachten in welke mate Zhao zijn rol in de cryptowereld zal hervatten, maar gezien zijn achtergrond en vermogen, is de kans groot dat hij nog steeds een grote invloed zal uitoefenen op de sector.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • โ‚ฌ10 bonus na storting van โ‚ฌ100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot โ‚ฌ600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bitcoin koers stijgt naar $66.000 dankzij positieve inflatiedata en optimisme

Pieter de Haan

Kaspa en Hamster Kombat vanaf nu beschikbaar op Bitvavo

Pieter de Haan

Bullish sentiment positief voor Dogwifhat

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu