Blockchain Stories
Kan Stellar zijn recente bullish momentum vasthouden?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Kan Stellar zijn recente bullish momentum vasthouden?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Stellar (Ticker: XLM) heeft recentelijk een herstel doorgemaakt vanaf zijn langetermijn support rond de $0,08, waardoor het bullish sentiment belangrijke voortschrijdende gemiddelden op de dagelijkse grafiek heeft teruggewonnen.ย 

Deze beweging zorgt ervoor dat XLM met meer dan 10% steeg in de afgelopen dagen. Ten tijde van schrijven handelde XLM op $0,0983.

Met de 20 daagse en 50 daagse EMA’s die naar elkaar toe bewegen en stijgend gaan, heeft het bullish sentiment een uitstekende kans om zijn momentum vast te houden.

Kijkt het bullish sentiment naar een doorbraak van de $0,10 weerstand?

XLM bevindt zich momenteel boven zowel de 20 daagse als de 50 daagse EMA’s, die zich op respectievelijk $0,0955 bevinden. Als de 20 daagse EMA een comfortabele sluiting boven de 50 daagse EMA vindt en de voortschrijdende gemiddelden blijven stijgen, zou XLM de 200 daagse EMA op $0,1026 kunnen uitdagen.

image
Bron: TradingView

Bij een doorbraak boven dit niveau ligt het volgende directe doelwit rond de $0,104 weerstand, gevolgd door de $0,1125 zone. Het is ook vermeldenswaard dat XLM onlangs boven zijn lange termijn trend weerstand (gestippelde blauwe lijn) sprong en deze omzetten in support tijdens de recente rally.

De RSI klom gestaag naar 59, wat een toenemende bullish voorsprong laat zien. De recente lagere pieken in de prijsactie wijzen op een lichte bearish divergentie, waardoor we op korte termijn een bearish beweging kunnen zien voordat er weer herstel optreedt.

Als de bredere cryptomarkt bearish wordt of XLM er niet in slaagt om boven de 200 daagse EMA uit te breken, zou de altcoin terug kunnen keren naar de $0,080 support. In dit scenario zou de prijsactie een dalende driehoekstructuur kunnen vertonen. Als het niet lukt om het $0,080 niveau vast te houden, zou dit kunnen leiden tot een diepere terugval richting de $0,075.

Derivaten gegevens onthullen het volgende

Het volume van XLM steeg met meer dan 35% naar $45,4 miljoen in de afgelopen 24 uur, wat wijst op een relatief hoge handelsactiviteit. De open interest voor XLM nam ook toe met 3%. 

image
Bron: Coinglass

De long/short verhouding op Binance stond op 2,007, met meer traders die momenteel voor longposities kiezen. Ook weerspiegelde de long/short verhouding op OKX van 1,60 de interesse van kopers. Dit toont bullish sentiment aan op de grote beurzen.

Beleggers moeten de $0,08 support zone en de $0,104 weerstand goed in de gaten houden. Een sterke doorbraak boven deze laatste zou de weg kunnen openen naar hogere niveaus. Maar als XLM er niet in slaagt om de huidige niveaus te behouden, zou dit een bearish patroon op de dagelijkse grafiek kunnen bevestigen.

Daarnaast is het belangrijk om de beweging van Bitcoin en het algemene macro economische sentiment in overweging te nemen voordat er koopbeslissingen worden genomen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Binance pakt 18% van Hamster Kombat: wat betekent dit voor de prijs?

Michel Borggreve

THORChain stijgt 14%: Kan RUNE de $10 grens bereiken?

Julian Smits

BONK en Floki volgen Bitcoin vooralsnog succesvol

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu