Blockchain Stories
THORChain stijgt met 14% in een dag, meer mogelijk?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

THORChain stijgt met 14% in een dag, meer mogelijk?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

THORChain (Ticker: RUNE) heeft recent een sterke prijsstijging en toenemende activiteit laten zien, waardoor het een interessante cryptovaluta is om in de gaten te houden.ย 

Op het moment van schrijven werd RUNE verhandeld tegen $5,467, wat een stijging van 3,74% betekent in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume steeg ook met 28% en overschreed de $300 miljoen.

Met meer dan 336 miljoen tokens van een totale voorraad van 410 miljoen, heeft RUNE een volume tot marktkapitalisatie ratio van 15%, wat wijst op een investeringsoptie met goede liquiditeit en toenemende interesse van handelaren.

RUNEโ€™s stijgende beweging

RUNE heeft de afgelopen 20 dagen een sterke stijgende trend laten zien. Vandaag markeert een van de best presterende dagen sinds medio mei 2024, toen vergelijkbare winsten werden geboekt. 

De token brak onlangs door een belangrijk weerstandsniveau van $5 op de dagelijkse tijdsframe.

De prijs van RUNE bereikte een dieptepunt op 5 augustus, in lijn met een algemene markt crash. Rond 6 september begon de inkoop, wat RUNE verder omhoog duwde. Gedurende deze 20 dagen van bullish activiteit openden de Bollinger Bands, die eerder versmalden, opnieuw, wat duidt op toegenomen volatiliteit en de mogelijkheid van verdere opwaartse bewegingen.

image
Bron: TradingView

Bovendien zijn de MACD lijnen bullish geworden, wat aangeeft dat de koopkracht sterk blijft. Voor handelaren kan een potentiรซle koopkans ontstaan als de markt corrigeert tot rond de $5,10.

Als RUNE niet boven de $5 blijft, moeten handelaren verdere prijsactie bekijken voordat ze beslissingen nemen. Ondanks de noodzaak voor voorzichtigheid blijven verschillende factoren RUNE’s bullish vooruitzichten ondersteunen.

Netwerkstatistieken zijn ook positief

Een belangrijke factor die de waarde van RUNE aandrijft, is de Total Value Locked (TVL), die momenteel op $850 miljoen staat. Dit bedrag herstelt zich gestaag sinds juni 2023, dankzij verschillende ontwikkelingen binnen het THORChain netwerk.

image
Bron: THORChain

De jaarlijkse omzet overschrijdt $100 miljoen. In de afgelopen 24 uur waren er meer dan 31.000 swaps, $126 miljoen aan on chain handelsvolume en $300.000 aan totale opbrengsten.

Bovendien blijft THORChain zijn inspanningen op het gebied van decentralisatie verbeteren. THORChain kondigde plannen aan om gedecentraliseerde financiรซn (DeFi) op Bitcoin te verkennen, wat zijn stijgende momentum verder ondersteunt.

image
Bron: Rayyyk / Flipside

Recent bereikte THORChain een all time high met 111 nodes en 106 miljoen gebonden RUNE tokens, wat 31% van de circulerende voorraad vertegenwoordigt. Elke drie dagen worden er nieuwe validators toegevoegd en oude nodes verwijderd, wat zorgt voor een echt gedecentraliseerd liquiditeits netwerk.

THORChainโ€™s nieuwe burn mechanisme

Ten slotte erkende THORChain de bijdragen van zijn ontwikkelaars en benadrukte de gedecentraliseerde governance van het netwerk, waarbij nodes de beslissingen nemen en ontwikkelaars deze implementeren.

Pluto, op X, wees op de recente implementatie van V136 en ADR 17, waarbij nu 1 basispunt (1 bps) aan systeem inkomsten bij elke blok wordt geburned. Dit burn mechanisme vermindert het aanbod van RUNE, wat kan leiden tot hogere prijzen als de vraag sterk blijft.

Gezien deze factoren heeft RUNE het potentieel om verder te stijgen, met prijs projecties die suggereren dat het $10 zou kunnen bereiken, wat een rendement van 87% zou betekenen voor investeerders die willen profiteren van de huidige groei.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Ethereum volgt Bitcoin: Nieuwe wekelijkse piek in zicht?

Julian Smits

Is er een nieuwe rel rondom Binance in de maak?

Scott

Bitcoin stijgt naar $70k en kan $1,6 miljard aan shorts liquideren

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu