Blockchain Stories
Verleggen BTC investeerders hun interesse naar de ETF’s?
Bitcoin ETF Nieuws

Verleggen BTC investeerders hun interesse naar de ETF’s?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin koers is boven de $65.000 uitgekomen. Het duurde enige tijd, maar Bitcoin lijkt echt de weg naar boven ingezet te hebben. In de afgelopen 30 dagen is de Bitcoin koers met meer dan 3,6% gestegen. Is dit de opmaat naar een flinke bullrun in het laatste kwartaal van 2024? Het heeft er in ieder geval veel schijn van. Tegelijkertijd valt op dat de Bitcoin ETF’s ontzettend goed presteren. Op 25 september was er al sprake van een instroom van meer dan $105 miljoen, maar daar is gister nog een flinke schep bovenop gedaan. Betekent dit dat de Bitcoin investeerders hun interesse naar de ETF’s verleggen?

Instroom van meer dan $365 miljoen

26 september is zonder twijfel één van de beste dagen ooit voor de Bitcoin ETF’s. De groep van 11 ETF’s zagen in totaal een instroom van meer dan $365 miljoen. Een duizelingwekkend bedrag waaruit duidelijk blijkt dat de ETF’s meer en meer omarmd worden door investeerders.

Wat ook opvallend aan de dag van gister is, is de prestaties van de afzonderlijke ETF’s. Er was slechts één ETF die een uitstroom moest noteren; de Grayscale GBTC ETF met een uitstroom van slechts $7,7 miljoen. De grote winnaar is de ARKB ETF; deze ETF had gister met een instroom van meer dan $113 miljoen te maken. De BlackRock ETF volgde op gepaste afstand met een instroom van meer dan $93 miljoen.

Al met al was het een geweldige dag voor de Bitcoin ETF’s. Uiteraard ingegeven door de gestegen Bitcoin koers, waardoor de Bitcoin ETF’s zelf ook steeds interessanter worden om in te investeren. Kan hierbij gesteld worden dat investeerders nu de voorkeur aan de ETF’s geven in plaats van een ‘normale’ investering in BTC?

Hebben investeerders nu een voorkeur?
Het lijkt er niet zozeer op dat investeerders direct de voorkeur aan de Bitcoin ETF’s geven. Het is wel een feit dat het investeren in de ETF’s laagdrempelig is en dat je hiermee perfect risico’s kunt spreiden. In combinatie met de gestegen Bitcoin koers is dit eigenlijk de ideale combinatie voor (nieuwe) investeerders om nu hun geld in een Bitcoin ETF te steken.

Over Bitcoin zelf hoeft uiteraard ook niemand in te zitten. De gestegen Bitcoin koers gaat gepaard met een grotere instroom, mede doordat het beleggersvertrouwen aanzienlijk aan het toenemen is. Dit wordt verder versterkt door al het bullish nieuws rondom Bitcoin. Open X maar eens en bekijk maar hoeveel analisten over een nieuwe all time high spreken.

Iemand die op X ook positief is, is de ETF Store President Nate Geraci. Hij plaatste gister een veelzeggende tweet over de indrukwekkende dag van de Bitcoin ETF’s:

Wat dit betekent? Dit houdt in dat er maar weinig ETF’s een instroom van $400 miljoen in één jaar tijd kunnen noteren. De Bitcoin ETF’s krijgen dit echter in één dag voor elkaar. Uiteraard hebben de 11 ETF’s ook mindere dagen gehad, maar de ETF’s lijken de wind nu volledig in de rug te hebben.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

DaanCrypto: Bitcoin bevindt zich in een goede positie

Scott

Russische experts: Altseason komt terug, maar het zal anders zijn

Julian Smits

Zal Aptos boven de $10 stijgen? Belangrijke niveaus om te volgen

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu