Blockchain Stories
Cardano blinkt uit: Hoskinson vergelijkt met Bitcoin en Ethereum
Altcoin Bitcoin Nieuws

Cardano blinkt uit: Hoskinson vergelijkt met Bitcoin en Ethereum

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de wereld van crypto is de concurrentie hevig. Bitcoin, Ethereum en Cardano strijden allemaal om de toppositie. Recentelijk heeft Charles Hoskinson, een van de oprichters van Cardano, gedurfde uitspraken gedaan na de recente Chang hard fork van Cardano. Hij beweert dat Cardano beter is dan zowel Bitcoin als Ethereum.

Voordeel van Cardano in vergelijking met Bitcoin en Ethereum

De Chang hard fork is een recente upgrade die de governance structuur van Cardano aanzienlijk heeft veranderd. Deze verandering positioneert Cardano als een sterkere concurrent tegen Ethereum.

Tijdens de Token2049 conferentie in Singapore benadrukte Hoskinson de voordelen van Cardano en gaf aan dat het nieuwe model de macht veel breder verdeelt. Dit in tegenstelling tot Ethereum, dat sterk afhankelijk is van zijn oprichter, Vitalik Buterin.

Stel je voor dat een stad overgaat van een centrale, top down besluitvorming naar een model waarin de bewoners meer te zeggen hebben over lokale kwesties. Zo heeft Cardano zijn governance verschoven naar een meer gedecentraliseerde, inclusieve aanpak. Beslissingen over de toekomst van het netwerk worden nu genomen door de deelnemers zelf, wat zorgt voor meer innovatie en stabiliteit.

ADA en bitcoin koergrafiek september2024
Vergelijking van de koers van ADA (blauw) met die van BTC (roze). Bron: TradingView

Standpunt van Charles Hoskinson

Hoskinson noemde Ethereum’s governance model een “dictatuur” en bekritiseerde de afhankelijkheid van Vitalik Buterin. Hij betoogde dat de veranderingen bij Cardano zorgen voor voortdurende innovatie, ongeacht individuele leiderschap.

Hoskinson benadrukte de nieuwe governance functies die samenwerking tussen vertegenwoordigers bevorderen, waardoor regelmatige besluitvorming en updates van de blockchain roadmap mogelijk zijn.

Denk aan een smartphone waarvan de software regelmatig wordt bijgewerkt. Dit proces zorgt ervoor dat de telefoon altijd up to date is met de nieuwste functies en beveiligingsverbeteringen. De Chang hard fork kan gezien worden als een ‘update’ voor Cardano’s blockchain, waardoor deze sterker en geavanceerder wordt.

Gevolgen en toekomstperspectieven

De rivaliteit tussen Hoskinson en Ethereum gaat ver terug, tot zijn vertrek uit het project dat hij mede oprichtte. Sinds de lancering van Cardano in 2017 heeft Hoskinson geprobeerd de dominantie van Ethereum uit te dagen. Hoewel Ethereum momenteel leidend is in adoptie en marktaandeel, blijft Cardano streven naar verbetering en groei.

De mogelijke invloed van deze ontwikkelingen op de cryptomarkt is groot. Voor investeerders en de bredere crypto gemeenschap betekent dit dat Cardano een serieuze uitdager blijft. Het feit dat Cardano zichzelf blijft vernieuwen en verbeteren, maakt het een interessante optie voor degenen die op zoek zijn naar innovatieve en stabiele investeringsmogelijkheden in de wereld van blockchain en crypto.

Cardano blijft een project om in de gaten te houden. De voortdurende updates en verbeteringen zorgen ervoor dat de concurrentie met Bitcoin en Ethereum alleen maar verder zal toenemen.

ADA ethereum koersvergelijking
Vergelijking van de koers van ADA (blauw) met die van ETH (roze). Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bitcoin stijgt naar $70k en kan $1,6 miljard aan shorts liquideren

Julian Smits

DaanCrypto: Bitcoin bevindt zich in een goede positie

Scott

Verleggen BTC investeerders hun interesse naar de ETF’s?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu