Blockchain Stories
Oktober: De maand voor memecoins DOGE, SHIB, PEPE en WIF!
Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Oktober: De maand voor memecoins DOGE, SHIB, PEPE en WIF!

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Memecoins, een term die wellicht bekend in de oren klinkt, zijn cryptovaluta ontstaan uit internetmemes en hebben vaak aanzienlijke prijsschommelingen doorgemaakt.

Munten zoals Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), Pepe (PEPE), en Dogwifhat (WIF) lijken in oktober klaar voor een belangrijke opmars.

De cryptomarkt in oktober

Momenteel toont de cryptomarkt stabiliteit, met Bitcoin rond de $63.000. Toch voorspellen marktanalisten dat oktober een grote bullrun kan inluiden. Deze maand zou wel eens het begin kunnen zijn van een aanzienlijke stijging in de waarde van diverse cryptocurrencies, vooral memecoins.

In maart bereikte Bitcoin een piek van $74.000, waarna zowel Bitcoin als vele altcoins, inclusief memecoins, een stevige daling meemaakten. Memecoins verloren tussen de 50% en 80% van hun waarde. Analisten zien dit als het ideale moment om in memecoins te investeren, voorafgaand aan het zogenaamde “memecoin season.”

De opkomst van memecoins

Pepe

Pepe, de memecoin gebaseerd op de iconische kikker, heeft recent veel aandacht getrokken. Op zijn hoogtepunt bereikte Pepe een marktkapitalisatie van meer dan $5,83 miljard, wat zijn populariteit onderstreept. Onlangs steeg deze munt met 15,95% in slechts een week, een teken dat investeerders weer interesse tonen. Crypto analist CryptoZeus voorspelt zelfs dat als Bitcoin $350.000 bereikt, de marktkapitalisatie van Pepe naar een indrukwekkende $15 miljard zou kunnen stijgen.

Shiba Inu

Shiba Inu (SHIB), vaak de “Dogecoin killer” genoemd, kende een indrukwekkende stijging van 144% in maart. Sindsdien is de prijs echter met 47% gedaald. Ondanks stabiele prestaties in september geloven velen dat de aanstaande “Pumptober” SHIB kan helpen zijn hoogtepunt van maart te heroveren.

Dogecoin

Dogecoin, de originele memecoin, heeft altijd veel aandacht gekregen, vooral dankzij Elon Musk. Hoewel 2024 een uitdagend jaar was voor Dogecoin, leidde Musks aandacht tot kortstondige prijsstijgingen. Momenteel is Dogecoin gestegen naar $0,1138, een stijging van 5% in de afgelopen 24 uur.

Dogwifhat

Dogwifhat (WIF), een speelse, hondenthema gebaseerde memecoin op de Solana blockchain, lijkt klaar voor een comeback na zes maanden van daling. Bekende handelaar BluntzCapital ziet kansen voor een stijging van 50%, waarbij de prijs mogelijk stijgt naar $2,89.

De toekomst van memecoins

De wereld van memecoins is een boeiende en dynamische sector binnen de cryptomarkt, aangedreven door hun vermogen om het internetfenomeen van memes te combineren met de financiรซle aantrekkingskracht van cryptocurrencies.

Terwijl oktober zich ontvouwt, blijft het spannend om te zien hoe deze digitale munten zich verder ontwikkelen en welke invloed ze uitoefenen op de bredere markt.

De volatiliteit en populariteit van deze munten zorgen ervoor dat zowel investeerders als nieuwsgierigen hun aandacht blijven richten op de mogelijke toekomst van DOGE, SHIB, PEPE en WIF. Wat er ook gebeurt, de impact van memecoins op de digitale economie blijft een kracht om rekening mee te houden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • โ‚ฌ10 bonus na storting van โ‚ฌ100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot โ‚ฌ600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Dogecoin whales in beweging: RSI waarschuwt voor correctie

Julian Smits

LayerZero stijgt 13% na Airdrop: Zet de rally zich voort?

Julian Smits

Shiba Inu gaat binnenkort een stablecoin lanceren

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu