Blockchain Stories
Worldcoin stijgt met 17%: Wat zijn de achterliggende redenen?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Worldcoin stijgt met 17%: Wat zijn de achterliggende redenen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de wereld van cryptocurrency zijn plotse prijsschommelingen eerder regel dan uitzondering. Toch heeft Worldcoin (WLD) recentelijk de aandacht getrokken met een opmerkelijke stijging van meer dan 16% in slechts 24 uur, terwijl grote munten zoals Bitcoin en Ethereum lichte dalingen zagen. Wat ligt aan de basis van deze prijsstijging?

De wereldwijde impact van World ID op de waarde

Worldcoin heeft onlangs zijn World ID protocol geïntroduceerd in verschillende landen, waaronder de VS, VK, Duitsland, India, Guatemala, Maleisië en Polen. Dit protocol is ontworpen om online menselijke identiteit te verifiëren met behoud van privacy, een steeds belangrijker aspect in onze digitale wereld.

De introductie van dit protocol heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de waardestijging van WLD, aangezien het nu actief is in meerdere belangrijke markten.

Het World ID protocol biedt gebruikers een manier om hun identiteit te bevestigen zonder hun persoonlijke gegevens vrij te geven, vergelijkbaar met een digitaal paspoort dat toegang verleent tot verschillende online platforms zonder identiteit te onthullen. Deze nadruk op privacy en veiligheid maakt het protocol aantrekkelijk voor veel gebruikers.

Prijsstijging en herstel van de $2 mijlpaal

Worldcoin heeft voor het eerst sinds augustus de belangrijke grens van $2 herwonnen. In de afgelopen week is de prijs met maar liefst 31% gestegen, hoewel de munt nog steeds 25% lager staat dan drie maanden geleden. Momenteel wordt Worldcoin verhandeld tegen een gemiddelde prijs van $2 met een handelsvolume van $429 miljoen.

Deze prijsstijging van Worldcoin contrasteert met de trends bij grotere cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum, die lichte dalingen hebben gekend. Dit kan mogelijk worden toegeschreven aan de groeiende acceptatie van het World ID protocol en recente aankondigingen van Worldcoin.

worldcoin koersgrafiek september2024
Worldcoin handelt rond een koers van $2. Bron: TradingView

Innovaties en ontwikkelingen bij Worldcoin

Naast de lancering van het World ID protocol heeft Worldcoin nieuwe functies aangekondigd, zoals gezichtsauthenticatie. Deze functie gebruikt opgeslagen gegevens om de identiteit van gebruikers te verifiëren, wat de voortdurende inspanningen van Worldcoin benadrukt om digitale veiligheid en privacy te verbeteren.

Daarnaast heeft Worldcoin onlangs zijn privacy whitepaper uitgebracht, waarin de principes en technologieën achter hun oplossingen worden verduidelijkt. Deze aankondigingen hebben ongetwijfeld bijgedragen aan de recente waardestijging van WLD.

Een andere belangrijke factor is de herstructurering van OpenAI, dat nauw verbonden is met Worldcoin. OpenAI heeft zijn bedrijfsmodel aangepast naar een hybride model dat winst nastreeft, maar ook de oorspronkelijke missie behoudt. Deze verandering wordt gezien als een positieve ontwikkeling voor Worldcoin en heeft bijgedragen aan de stijging van WLD.

De recente stijging van Worldcoin met 16% in 24 uur is te danken aan meerdere factoren, waaronder de lancering en acceptatie van het World ID protocol, nieuwe functies en de herstructurering van OpenAI. Deze ontwikkelingen illustreren dat Worldcoin niet alleen in waarde, maar ook in relevantie binnen de digitale wereld groeit.

Voor crypto investeerders en tech gebruikers is het zeker de moeite waard om de verdere ontwikkelingen van Worldcoin te volgen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Shiba Inu gaat binnenkort een stablecoin lanceren

Michel Borggreve

Polymarket zegt dat Ethereum dit jaar geen record haalt. Maar waarom?

Michel Borggreve

Bitcoin ETF’s blijven maar groene cijfers noteren

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu