Blockchain Stories
Solana komt eindelijk boven een koers van $150 uit
Altcoin Nieuws Solana

Solana komt eindelijk boven een koers van $150 uit

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Voor investeerders in Solana lijkt eindelijk de zon weer te schijnen. De koers is in de afgelopen 14 dagen met ruim 12% gestegen. Ten opzichte van een jaar geleden staat de koers ook fors in de plus. Desalniettemin is het al langere tijd voor Solana lastig om door de koers van $150 heen te breken. Elke keer als Solana koers zet naar dit weerstandsniveau, neemt de koopdruk af. De verkoopdruk stijgt op dat moment zelfs, waarna de koers inzakt. Dit is in het verleden al meerdere keren gebeurd, maar nu lijkt Solana toch echt door te zetten. Op het moment van schrijven ligt de Solana koers namelijk boven $150.

Wat verklaart de recente stijging van Solana?

Over de afgelopen 7 dagen genomen is Solana één van de grootste stijgers. De koers staat ten opzichte van een week geleden maar liefst 8,77% hoger. Dat is fors hoger dan bij veel andere altcoins, terwijl ook Bitcoin niet aan een dergelijke groei kan tippen. Dit geeft overduidelijk aan dat het sentiment rondom Solana behoorlijk bullish is.

Dit bullish sentiment is aan verschillende factoren te danken. Ten eerste aan de vele, positieve berichtgeving op social media. Veel analisten delen op bijvoorbeeld X hun mening en voorspellingen over Solana. De afgelopen tijd valt op dat dit enerzijds vaker gedaan wordt en anderzijds dat de analisten veel positever zijn. Op deze manier ontstaat er een soort van buzz rondom deze altcoin, waardoor nog meer mensen over Solana gaan praten.

Een goed voorbeeld hiervan is onderstaande tweet van Ali Martinez. Deze bekende crypto analist is behoorlijk bullish over Solana en kan op talloze reacties rekenen op onderstaande tweet. De teller staat inmiddels op meer dan 105 reacties:

Ten tweede is het bullish sentiment aan de marktomstandigheden te danken. Het vierde kwartaal is normaal gesproken het beste kwartaal voor Solana, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. De renteverlaging van de FED deed ook een duit in het zakje; juist vanaf dat moment is de Solana koers stijgende.

Ten derde blijft de Solana blockchain uitblinken. Niet alleen voor Solana zelf, maar ook voor de vele Solana memecoins die inmiddels gelanceerd zijn. Mede uit deze lanceringen blijkt overduidelijk dat de blockchain van Solana daadwerkelijk een meerwaarde heeft.

Welke koers komt nu voor Solana in zicht?

Na een paar keer proberen is het Solana dan toch eindelijk gelukt: de koers van $150 doorbreken. Op het moment van schrijven ligt de koers net boven dit weerstandsniveau, waardoor een eventuele uitbraak naar beneden niet uitgesloten kan worden.

Desondanks zijn de verwachtingen over Solana hooggespannen. Veel analisten verwachten een verdere koersstijging, mede ingegeven door de ideale marktomstandigheden. Kan Solana daardoor nog in 2024 koers zetten richting de all time high koers van $259,96? Dat ligt volledig aan hoe het vierde kwartaal zich ontvouwt. Het aantikken van een nieuwe all time high lijkt echter iets te veel van het goede. Daarvoor moet de Solana koers in pakweg 3 maanden tijd verdubbelen. Is dat iets wat je ziet gebeuren?

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bitcoin ETF’s blijven maar groene cijfers noteren

Scott

Starknet rally van 14%: Zal STRK nu de $0,50 grens doorbreken?

Julian Smits

Update WazirX hack: Tornado cash gebruikt voor witwassen van miljoenen

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu