Blockchain Stories
Hoe de VS China’s dominantie inhaalt als het gaat om Bitcoin mining
Bitcoin Mining Nieuws

Hoe de VS China’s dominantie inhaalt als het gaat om Bitcoin mining

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) mining is aan het veranderen, met Amerikaanse pools die nu 40% van de hashrate controleren, terwijl Chinese pools 55% in handen hebben.ย 

Voorheen dominant door goedkope hardware, verliezen Chinese miners hun voorsprong nu de focus verschuift naar goedkope energiebronnen. Deze verschuiving, gedreven door regulatorische onderdrukking in China, dwingt mining operaties om zich te verplaatsen naar gebieden met gunstigere energiebronnen. 

Wat is de impact? In dit artikel zullen we dit nader analyseren.

Hashrate verdeling te gecentraliseerd

Voorheen had China invloed op de mining industrie en controleerde het ongeveer 55% van de totale BTC hashrate. Dit betekende dat de meeste Bitcoin mining kracht geconcentreerd was in China. Deze dominantie stelde Chinese miners in staat om een voordeel te behalen in staking rewards, wat leidde tot een grotere accumulatie van BTC in het land.ย 

image
Bron: CryptoQuant

Nu sluit de VS de kloof, met een controle van 40% van de hashpool. De focus verschuift, waarbij Amerikaanse Bitcoin mining bedrijven de meeste voordelen behalen, vooral diegenen die zich richten op institutionele investeerders.

Deze migratie van Bitcoin miners van China naar de VS gebeurt vaak vanwege een lagere ROI, waardoor mining in China minder kosteneffectief wordt. Deze massale uittocht kan Amerikaanse miners uitdagen, aangezien toegenomen concurrentie de winsten kan verlagen. 

Het is cruciaal om individuele miners goed in de gaten te houden; als operationele kosten de winstgevendheid overschrijden, kunnen ze hun posities sluiten.

Vrees is duidelijk waarneembaar

Door gebruik te maken van de recente stijging, hebben Bitcoin miners waarschijnlijk geprofiteerd terwijl BTC boven de $63.000 geconsolideerde en piekte nabij $64.000, zoals blijkt uit minerreserves die historische laagtes hebben bereikt. 

image
Bron: CryptoQuant

Met de Bitcoin mining moeilijkheidsgraad die nieuwe maandelijkse hoogtes bereikt, is het essentieel voor miners om elke kans op winst te benutten zodra deze zich voordoet.

Bovendien roept de instroom van miners in de VS zorgen op, aangezien de toegenomen concurrentie naar verwachting de moeilijkheidsgraad naar nieuwe records zal drijven, wat uiteindelijk de rewards zal verminderen. Dit kan leiden tot miner capitulatie, wat BTCโ€™s vermogen om de $68.000 weerstand te bereiken, zou kunnen bedreigen. Aan de andere kant kan dit scenario de dominantie van grote mining bedrijven benadrukken, waardoor zij een voordeel krijgen terwijl kleinere miners de markt verlaten, wat de netwerk centralisatie verder zou kunnen vergroten.

Bitcoin mining bedrijven kunnen de regie overnemen

Bitcoin mining bedrijven met aanzienlijke holdings kunnen proberen hun middelen te benutten en de regie te nemen nu veel miners de markt verlaten vanwege toenemende moeilijkheid. 

image
Bron: CryptoQuant

Het grootste Bitcoin mining bedrijf in de VS heeft strategisch holdings opgebouwd, die op een geschat bedrag van $22.022,40 pieken, hoewel de gerapporteerde cijfers zelfs hoger kunnen zijn. 

Daarnaast kunnen hun substantiรซle holdings ook een voordeel bieden tijdens miner capitulatie, waardoor ze druk kunnen absorberen wanneer BTC de markt top bereikt. Echter, toegenomen centralisatie kan problemen veroorzaken voor de Bitcoin mining industrie, waardoor BTC verhinderd wordt om door de cruciale $64.000 weerstand heen te breken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Aave neemt 65% van de DeFi lending markt in en GHO stijgt

Timo Bruinsma

Caroline Ellison krijgt twee jaar gevangenisstraf en $11 miljard boete

Timo Bruinsma

Analyseren van de 30% prijsstijging en volumetoename van Dogwifihat

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu