Blockchain Stories
Analyseren van de 30% prijsstijging en volumetoename van Dogwifihat
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Analyseren van de 30% prijsstijging en volumetoename van Dogwifihat

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Dogwifhat (Ticker: WIF), de vierde grootste memecoin op basis van marktkapitalisatie, heeft de afgelopen maand een sterke stijging in momentum ervaren.ย 

Deze stijging heeft geleid tot een herstel in de prijsgrafieken van WIF. Op het moment van schrijven is de WIF koers $2,031, wat een stijging van 6,17% betekent in de afgelopen 24 uur.

Toename in handelsactiviteit

Opmerkelijk is dat deze periode gepaard ging met een stijging in de vraag, vooral in handelsactiviteiten. Het handelsvolume van WIF is met 116% gestegen tot $727 miljoen in 24 uur.ย 

De toename in handelsactiviteit, terwijl de prijsgrafieken winsten hebben geregistreerd, suggereert een wijziging in het marktsentiment.

image
Bron: Market Prophit

Onze analyse van Market Prophit toont aan dat WIF geniet van een positief marktsentiment, met een Buzz-score van 1,4 en een crowd sentiment van 0,1.

Wat de WIF grafieken aangeven

Zonder twijfel positioneert het heersende marktsentiment dogwifhat voor verdere winsten op de prijsgrafieken. Ten eerste toont de Directional Movement Index (DMI) van dogwifhat een sterke stijgende trend, met de positieve index op 31, boven de negatieve index van 15. Dit geeft aan dat het stijgende momentum sterker is dan het dalende momentum, wat wijst op een bullish trend.

image
Bron: TradingView

Daarnaast is de totale liquidatie van shortposities de afgelopen drie dagen gestegen. In feite zijn er in de laatste 24 uur in totaal $2,30 miljoen aan liquidaties van shortposities geregistreerd. Dit laat zien dat degenen die tegen de markt inzetten, uit hun posities zijn gedwongen, terwijl de houders van longposities hun trades blijven aanhouden.

image
Bron: Coinglass

Positieve funding rate

Dit fenomeen wordt verder ondersteund door een positieve funding rate die door de beurzen is geaggregeerd. Volgens gegevens van Santiment was deze funding rate de afgelopen week positief, wat wijst op een hogere vraag naar longposities dan shortposities. Dit geeft aan dat investeerders bereid zijn een premie te betalen en hun posities vast te houden.

image
Bron: Santiment

Onze analyse van Coinglass laat zien dat het bullish marktsentiment de markt blijft domineren, zoals aangegeven door een positieve gewogen funding rate. Net als eerder waargenomen, suggereert een positieve OI-gewogen funding dat veel handelaren long posities innemen.

Vooruitzichten voor dogwifhat

De huidige marktsentiment toont dus een hogere favorabiliteit voor de memecoin. Als de heersende omstandigheden behouden blijven, zal WIF uitbreken boven het volgende significante weerstandsniveau van $2,37. Een doorbraak van dit niveau zou dogwifhat in staat stellen om een hoogte van rond de $2,90 of zelfs meer te bereiken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Caroline Ellison krijgt twee jaar gevangenisstraf en $11 miljard boete

Timo Bruinsma

Bybit lanceert islamitische (Sharia compliant) cryptorekeningen voor moslims

Pieter de Haan

Cardano koers tikt hoogste punt in een maand tijd aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu