Blockchain Stories
Cardano koers tikt hoogste punt in een maand tijd aan
Altcoin Nieuws

Cardano koers tikt hoogste punt in een maand tijd aan

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Gister schreven wij al over een nieuwe doorbraak voor Cardano. Deze altcoin is weer in de top 10 digitale valuta’s qua marktkapitalisatie gekomen. Een ontwikkeling waaruit blijkt dat deze digitale valuta weer opstaat na een paar matige maanden. Daar geeft Cardano vandaag vooralsnog een positief vervolg aan. De Cardano koers tikt vandaag namelijk het hoogste punt in een maand tijd aan.

Eén van de beste altcoins in de afgelopen 24 uur

Cardano is in de afgelopen 24 uur één van de beste altcoins gebleken. Als we het over koersstijgingen hebben welteverstaan. De Cardano koers steeg in de afgelopen 24 uur met een paar procent en maakte in de afgelopen 5 dagen zelfs een stijging van meer dan 8,1% door. Mede door deze stijging is Cardano dus weer terechtgekomen in de top 10 digitale valuta’s qua marktkapitalisatie. Op plek 10 om precies te zijn, maar het is in ieder geval weer een stap in de goede richting voor deze altcoin.

De heropleving van Cardano

De heropleving van Cardano is duidelijk in de huidige koers terug te zien. Deze koers is zelfs de hoogste koers in een maand tijd. Met name sinds de beurscrash begin augustus waren het pittige tijden voor Cardano. De altcoin kon zich niet omhoog werken en leek veroordeeld te worden tot een zeer matig 2024. De afgelopen dagen laten echter zien dat er na regen altijd zonneschijn komt.

Deze opleving is onder meer te danken aan de zogeheten ‘In the Money’ indicator. Deze indicator geeft aan hoeveel % van alle Cardano investeerders virtueel op winst staan. Dit percentage lag eerder nog rond de 1%, terwijl dit percentage nu rond de 31% ligt. Tegelijkertijd betekent dit dat nog altijd zo’n 66% van alle Cardano houders virtueel in het rood staat.

De opleving is ook te danken aan het transactievolume. Met name de afgelopen 24 uur is het handelsvolume aanzienlijk toegenomen, waaruit blijkt dat beleggers meer vertrouwen in Cardano krijgen.

Tot slot valt de Network Value to Transactions (NVT) ratio van ADA op. Deze index ligt momenteel op slechts 2,7. Dit wordt als zeer laag beschouwd en geeft aan dat de token momenteel ondergewaardeerd is. Tegelijkertijd geeft dit aan de token zich opmaakt voor een potentiële rally.

Is alles rondom Cardano momenteel bullish?

Voor Cardano lijken er betere tijden aan te komen. Het handelsvolume is stijgende, de koers is gestegen en veel indicatoren lijken in het voordeel van ADA te spreken. Toch zijn er ook indicatoren die op een bearish situatie wijzen. Het beste voorbeeld hiervan is de Relative Strength Index (RSI). Deze index ligt momenteel boven de 70. Dit geeft simpelweg aan dat de token momenteel overgekocht is. Een logisch vervolg hiervan is een grotere verkoopdruk en daardoor ook een koers die onder druk komt te staan.

Niet alles rondom Cardano is dus momenteel bullish. Tegelijkertijd wordt er op X weer meer én positiever over Cardano gesproken. Ook de grafische voorspellingen van analisten zien er rooskleurig uit:

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bybit lanceert islamitische (Sharia compliant) cryptorekeningen voor moslims

Pieter de Haan

Bitcoin whales kopen wederom grote hoeveelheden BTC in

Scott

OpenAI rolt eindelijk geavanceerde spraakfunctie voor gebruikers uit

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu