Blockchain Stories
Wat verklaart nu de alsmaar stijgende Bitcoin koers?
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Wat verklaart nu de alsmaar stijgende Bitcoin koers?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Voor Bitcoin investeerders zijn het, eindelijk, weer positieve tijden. De Bitcoin koers zit al langere tijd in de lift. Iets wat niet voorspeld was voor de maand september, aangezien dit traditiegetrouw één van de slechtste maanden voor crypto is. De verwachting was dat dit in 2024 al helemaal het geval zou zijn, mede door de beurscrash aan het begin van augustus. De werkelijkheid laat ons zien dat de Bitcoin koers ontzettend veel veerkracht toont. De Bitcoin koers blijft maar stijgen, maar wat verklaart op dit moment nou deze stijging?

Renteverlaging(en) van de FED

Afgelopen woensdag kwam de Federale bank van Amerika met de verwachte renteverlaging op de proppen. Veel analisten verwachten een verlaging van 0,25%, maar de bank koos voor een verlaging van 0,5% in één keer. Deze renteverlaging wordt mogelijk op korte termijn al opgevolgd door nóg een renteverlaging.

De verlaging van 0,5% lijkt immers aan te geven dat de economie er slechter voor staat dan in eerste instantie gedacht werd. Om verdere schade op termijn te voorkomen, lijkt de FED niet om een extra renteverlaging heen te kunnen. Dat zou in ieder geval volledig in het Bitcoin straatje passen. Kijk maar eens naar de manier hoe Bitcoin op de recente renteverlaging gereageerd heeft.

Toenemende winstgevendheid

De renteverlaging van de FED is van grote invloed op Bitcoin geweest. Niet alleen op de koers, maar ook op de zogeheten supply in profit indicator. Deze indicator geeft aan hoeveel van Bitcoin circulerende voorraad in de plus staat. Dat wil zeggen: waarbij de koopprijs lager lag dan de huidige koers. Aangezien de Bitcoin koers fors gestegen is, is deze supply in profit indicator fors gestegen. De indicator ligt op dit moment zelfs boven het 365-daags voortschrijdend gemiddelde. Dit brengt over het algemeen meer beleggersvertrouwen met zich mee en daardoor ook een bullish sentiment. De gestegen Bitcoin koers kan, mede doordat deze indicator gestegen is, op deze manier een mooi sneeuwbaleffect creëren.

Bitcoin halving

Op het moment van schrijven bevinden we ons 158 dagen na de Bitcoin halving. De historie laat ons zien dat deze periode bij de voorgaande Bitcoin halvings gepaard gingen met de start van een bullrun. In 2020 duurde het precies 161 dagen voordat de Bitcoin bullmarkt van start ging. In 2016 gebeurde dit na 154 dagen, waardoor elke Bitcoin investeerder de hoop heeft gekregen dat de geschiedenis zich gaat herhalen.

Is het aannemelijk dat Bitcoin hetzelfde patroon als in 2016 en 2020 volgt? Ja, dat is zeker aannemelijk. Mede omdat er nu een bullish sentiment in de markt hangt én mede door de renteverlaging van de FED. Daarbovenop komt dat september 2024 een relatief goede maand is. Dit is in het verleden meermaals gebeurd, waarbij opvalt dat Q4 opvallend bullish was.

Al met al lijken alle seinen voor een Bitcoin bullrun op groen te staan. Wat verwacht jij van deze bullrun? Wanneer denk je dat de bullrun start en tot welke koers kan Bitcoin stijgen? De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen!   

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Kunnen de Bitcoin ETF’s het spoor van Bitcoin volgen?

Scott

Vroege Ethereum investeerder komt opeens in actie

Scott

Telegram trading bot Banana Gun gaat slachtoffers hack compenseren

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu