Blockchain Stories
Bitcoin vs. goud: Zal BTC in 2025 goud overtreffen?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin vs. goud: Zal BTC in 2025 goud overtreffen?

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) heeft eindelijk de kritieke grens van $60.000 doorbroken en wordt nu verhandeld voor $64.237, wat een belangrijke mijlpaal markeert na weken van weerstand.ย 

Ook is de prijs van BTC met 1,38% gestegen in de afgelopen 24 uur, terwijl technische indicatoren zoals de RSI sterke bullish momentum reflecteren, momenteel boven het neutrale niveau van 62.

image
Bron: TradingView

Bitcoin krijgt momentum tegenover goud

Voorbij de korte termijn prijsactie is de marktkapitalisatie van Bitcoin met een verbluffende 350.000% gestegen sinds zijn start, wat het aanzienlijk sneller laat groeien dan zijn traditionele veilige haven, goud.ย 

Opkomende signalen suggereren dat Bitcoin op het punt staat een nieuwe uitgebreide prijs rally te beleven, wat zijn groeiende momentum ten opzichte van het edelmetaal onderstreept.

Voor degenen die het niet weten: de BTC/GLD ratio volgt de prestaties van Bitcoin ten opzichte van goud. Dit dient als een belangrijke metric om de adoptie van Bitcoin en de dominantie van de marktkapitalisatie te meten en benadrukt hoe het digitale activum in de loop van de tijd goud steeds vaker heeft overtroffen.

Analyse van Peter Brandt

Veteran analist Peter Brandt heeft op X (voorheen Twitter) opgemerkt dat hij een potentiรซle stijging van de Bitcoin goud ratio met meer dan 400% in 2025 voorspelt, aangedreven door een klassiek technisch patroon dat bekendstaat als de inverse kop schouder (IH&S).ย 

Deze formatie ontstaat wanneer een prijs diagram drie dalen toont, waarbij de centrale dal (de kop) dieper is dan de twee flankerende dalen, bekend als de linker en rechter schouder.

Volgens de regels van technische analyse wordt een IH&S patroon gevalideerd wanneer de prijs boven de neklijn breekt, meestal vergezeld door toenemende handelsvolumes. Deze doorbraak leidt vaak tot een rally gelijk aan de maximale afstand tussen de neklijn en het laagste punt van de kop. 

Door deze analyse toe te passen op de BTC/GLD ratio diagram, projecteerde Brandt een opwaarts doel van ongeveer 123, wat betekent dat een Bitcoin in 2025 gewaardeerd zou kunnen worden op 123 ounces goud.

Kritiek op Brandts analyse

Hoewel velen het eens waren met de analyse van Brandt, bood de lange tijd Bitcoin kriticus Peter Schiff een afwijkend standpunt. Schiff betoogde dat hoewel technische patronen informatief kunnen zijn, ze geen garanties bieden voor uitkomsten. Hij waarschuwde voor het risico van de verwachte beweging.

In feite heeft Schiff recentelijk ook betoogd dat Bitcoin niet kwalificeert als geld en verklaarde:ย 

“Geld moet het meest verhandelbare goed zijn en waarde hebben. Bitcoin heeft dat niet. Het wordt gebruikt voor uitwisseling en speculatie. Buiten dat wordt het niet gebruikt zoals geld bedoeld is, zoals goud.

Deze opmerking kreeg scherpe kritiek van Jack Mallers van Strike, die het het beste samenvatte toen hij zei: 

BTC is het beste geld in de menselijke geschiedenisโ€ฆ Het is schaars, met een vaste voorraad, het meest verhandelbaar en het meest deelbaarโ€ฆ In het afgelopen decennium heeft BTC een gemiddelde jaarlijkse opbrengst van 60% gehad, terwijl goud een opbrengst van 2% had over dezelfde periode.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

SEC stelt goedkeuring optiehandel Ethereum ETF’s uit tot november

Michel Borggreve

Zal hernieuwde interesse de rally van Bitcoin veroorzaken?

Timo Bruinsma

Terugval aanstaande na stijging van 23% in 7 dagen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu