Blockchain Stories
Zal hernieuwde interesse de rally van Bitcoin veroorzaken?
Bitcoin Nieuws

Zal hernieuwde interesse de rally van Bitcoin veroorzaken?

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) blijft een sterk momentum tonen, met een prijs die vandaag boven de $63.000 handelt.ย 

De huidige marktgegevens suggereren dat BTC zelfs nog hoger kan bewegen. Laten we dit hieronder nader analyseren.

Verhoogde volatiliteit door slippage

De marktvolatiliteit kan toenemen door recente pieken in slippage, wat kan leiden tot korte termijn omkeringen. Een belangrijk niveau om in de gaten te houden is $62.500. 

Als BTC onder dit niveau beweegt, kunnen er veel liquidaties plaatsvinden die de prijzen verder omlaag drukken. Ondanks deze risico’s blijft de algemene stijgende trend van Bitcoin intact, met potentiรซle support in de buurt van de $60.000 prijszone.

image
Bron: Hyblock Capital

Liquidaties en hun invloed op de prijs

Liquidaties blijven een cruciale rol spelen in de prijsbewegingen van BTC. In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin in totaal $23 miljoen aan liquidaties ervaren, met $16 miljoen aan longposities en $7 miljoen aan shortposities. 

De bredere crypto markt zag 39.720 traders geliquideerd, met totale liquidaties die $90 miljoen bereikten. De grootste enkele liquidatie order vond plaats op de Binance exchange voor het BTC/USDT-paar, ter waarde van $5,13 miljoen. 

image
Bron: Coinglass

Deze liquidaties kunnen vaak potentiรซle omkeerpunt zones in de markt aangeven, wat inzichten biedt in waar de prijs mogelijk naartoe kan gaan.

Vooruitzichten en liquidatie verwachtingen

Als Bitcoin naar $69.000 stijgt, staat er nog eens $1,9 miljard op het punt om te worden geliquideerd, wat invloed heeft op 81.320 trades. De prijs wordt verwacht om dit liquiditeitsniveau te bereiken, hoewel er een korte termijn correctie kan optreden voordat BTC naar $69.000 klimt.ย 

image
Bron: Coinglass

Traders op sociale platforms worden ook aangeraden om voorzichtig te zijn en risicobeheer toe te passen voor short liquidaties naarmate de marktvolatiliteit weer toeneemt. De post vanย DeFi Mann op X, voorheen Twitter, luidde:

Als je je short liquidatie op 70k hebt, beheer dan je risico. Anders zal de markt het voor je beheren binnen de komende 2 weken.

Concentratie van liquidatie niveaus

Ten slotte hebben liquidatie maps, die laten zien waar grote hoeveelheden traders posities kunnen worden geliquideerd, de sleutelgebieden van potentiรซle volatiliteit voor Bitcoin gemarkeerd. 

De hoogste concentraties van liquidatie niveaus voor Bitcoin bevinden zich nabij $62.500 en $60.000. Als de prijzen onder deze niveaus dalen, kan dit verdere liquidaties triggeren, wat leidt tot verhoogde volatiliteit en neerwaartse druk.

Bitcoin blijft in een sterke positie, met het potentieel om hoger te bewegen. Traders moeten echter rekening houden met de mogelijkheid van verhoogde volatiliteit en liquidaties, vooral als BTC onder kritische niveaus zoals $62.500 valt. 

image
Bron: Hyblock Capital

Als de marktomstandigheden gunstig blijven, kan BTC zijn opwaartse trend voortzetten en hogere prijsniveaus in de nabije toekomst targeten.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bitcoin vs. goud: Zal BTC in 2025 goud overtreffen?

Timo Bruinsma

Terugval aanstaande na stijging van 23% in 7 dagen?

Timo Bruinsma

Is $5 de volgende stap voor Polkadot? Dit zeggen on chain metrics

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu