Blockchain Stories
Is $5 de volgende stap voor Polkadot? Dit zeggen on chain metrics
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Is $5 de volgende stap voor Polkadot? Dit zeggen on chain metrics

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polkadot (Ticker: DOT) heeft de afgelopen maand een stijging doorgemaakt. Op het moment van schrijven werd Polkadot verhandeld voor $4,563. 

Dit markeerde een stijging van 3,05% in de afgelopen 24 uur. Bovendien is DOT in de maandelijkse grafieken met 8% gestegen.

Verhoogde handelsactiviteit

Deze prijsstijging op weekbasis heeft ook geleid tot een toename in handelsactiviteit. Het handelsvolume van Polkadot is in de afgelopen 24 uur met 23% gestegen tot $132 miljoen. 

Sinds het bereiken van een maandelijkse bodem van $3,80 heeft DOT een stijgend momentum behouden. Deze marktomstandigheden hebben DOT gepositioneerd voor een doorbraak uit een dalende trendlijn.

Positief marktsentiment

Het heersende marktsentiment heeft optimisme aangewakkerd, zoals geïllustreerd door gegevens van Market Prophit. Opmerkelijk is dat het crowd sentiment van DOT positief was met een score van 0,1669, terwijl de Buzz score 1,25 bedroeg.

image
Bron: TradingView

Wat de grafieken van DOT suggereren

DOT ervaart op het moment van schrijven een toename in investeerders voorkeur, zoals aangegeven door de stijgende koop activiteit. Zo was de Relative Strength Index van Polkadot 56, na een stijging van een laagtepunt van 43 in minder dan een week. 

Dit suggereert dat er een hogere koopdruk is dan verkoopdruk. Deze indruk werd ondersteund door een positieve Chaikin Money Flow (CMF). Op het moment van schrijven was de CMF 0,270, wat duidt op een hogere vraag naar Polkadot.

image
Bron: Santiment

Positieve funding rates

Bij verder kijken is de DyDx Exchange Funding Rate van Polkadot gedurende de afgelopen week positief geweest. Dit toont aan dat houders van longposities betalen aan houders van shortposities. 

Wanneer investeerders bereid zijn een premie te betalen om hun posities aan te houden, suggereert dit vertrouwen in de richting van de altcoin. Bovendien was de OI Weighted Funding Rate van DOT positief en is dit zo gebleven gedurende de laatste vijf dagen. 

image
Bron: Coinglass

Dit ondersteunt verder de eerdere observaties van ons dat de altcoin een hogere vraag heeft naar longposities dan naar shortposities.

Toename van Open Interest

Ten slotte heeft de Open Interest in USD per exchange voor Polkadot een aanhoudende opwaartse trend laten zien over de afgelopen week, met een stijging van een laagtepunt van $39,5 miljoen naar $46 miljoen op het moment van schrijven. 

image
Bron: Santiment

Dit toont een verhoogde instroom aan terwijl investeerders nieuwe posities openen en bestaande posities behouden. Tot slot ervaart DOT een sterke stijgende trend te midden van een toenemende investeerders voorkeur. 

Als dit heersende marktsentiment aanhoudt, zal de dagelijkse candle van Polkadot sluiten boven de dalende trendlijn. Een doorbraak van dit niveau zal ervoor zorgen dat DOT het weerstandsniveau van $5 bereikt.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Zal investeerders interesse de rally van Hedera veroorzaken?

Timo Bruinsma

Evaluatie van AAVE prijsvoorspelling na stijging van 20%

Timo Bruinsma

De toekomst van PENDLE in kaart gebracht na Arthur Hayes zijn verkoop

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu