Blockchain Stories
FIOD arresteert Haagse vrouw voor witwassen met bitcoin
Bitcoin Crypto Exchange Nieuws

FIOD arresteert Haagse vrouw voor witwassen met bitcoin

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

In Den Haag is een 34-jarige vrouw gearresteerd op verdenking van grootschalig witwassen met Bitcoin. Dit gebeurde op dinsdag 24 september na een strafrechtelijk onderzoek, uitgevoerd door de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst).

De autoriteiten doorzochten haar woning en namen onder andere contant geld, computers, telefoons en een auto in beslag. Ook werd er beslag gelegd op diverse gegevensdragers en digitale administratie. De vrouw is meegenomen voor verhoor.

Achtergrond van het onderzoek

De aanleiding voor het onderzoek kwam van de Belastingdienst, die opmerkelijke signalen ontving over de financiรซle situatie van de verdachte. Ondanks meerdere belastingaangiften waarin de vrouw een negatief inkomen opgaf, viel het op dat er aanzienlijke bedragen op haar bankrekeningen werden gestort. Deze stortingen kwamen van verschillende crypto exchanges.

Het onderzoek onthulde dat de vrouw via meer dan 100 verschillende bitcoin adressen gedurende een aantal jaren crypto had ingewisseld en uitbetaald. Dit riep bij de autoriteiten vragen op, omdat ze veel meer Bitcoins leek te bezitten dan ze op legale wijze had kunnen kopen met haar beperkte inkomsten en vermogen. De FIOD vermoedt daarom dat haar cryptobezittingen voortkomen uit criminele activiteiten.

Bestrijding van witwassen

De overheid ziet witwassen als een van de prioriteiten in de strijd tegen georganiseerde misdaad. Het witwassen van crimineel geld maakt het voor daders mogelijk om buiten het bereik van justitie te blijven en ongemoeid van hun illegale winsten te genieten. Door dit soort misdrijven aan te pakken, hoopt de overheid de onderliggende criminele activiteiten, zoals drugshandel of fraude, te ontmantelen. Dit onderzoek, geleid door het Functioneel Parket, is daar een voorbeeld van.

Uit dit onderzoek dat de FIOD ook in staat is om verdachte transacties en geldstromen op te sporen, zelfs als ze plaatsvinden via de zogeheten โ€˜dark webโ€™. Deze arrestatie laat zien dat het mogelijk is om witwaspraktijken binnen de digitale wereld bloot te leggen.

Op dit moment loopt het onderzoek nog en wordt de verdachte verder verhoord. Er zal nu onderzocht worden hoe groot de omvang van de witwaspraktijken precies is en welke verdere juridische stappen er genomen moeten worden. De inbeslaggenomen goederen, waaronder de crypto en contant geld, zullen mogelijk gebruikt worden als bewijs om de zaak rond te krijgen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer โ‚ฌ37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Toncoin koers daalt na aanpassing privacy beleid Telegram

Pieter de Haan

Waarom verkoopt het Ripple team 350 miljoen XRP tokens?

Scott

Cardano bereikt eerste grote doorbraak in weken

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu