Blockchain Stories
Overname in de cryptowereld: Kraken neemt Bitcoin Meester over
Crypto Exchange Nieuws

Overname in de cryptowereld: Kraken neemt Bitcoin Meester over

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Kraken is van origine een Amerikaanse cryptocurrency exchange. De exchange is in Californië gevestigd en richt zich vanuit daar met name op de Amerikaanse markt. Kraken heeft nu echter ook de stap naar Europa gemaakt. Of beter gezegd: de stap naar Nederland gemaakt. Vandaar werd namelijk bekend dat Kraken Bitcoin Meester overneemt. Deze Nederlandse crypto exchange werd al in 2017 opgericht, maar onderging vorig jaar een naamswijziging. Vanaf dat moment ging het voormalige Bitcoin Meester als BCM door het leven. Kraken benoemt daarom op X ook aan dat het BCM overgenomen heeft:

Voet aan grond in Europa krijgen

Vanuit strategisch oogpunt is deze overname meer dan goed te begrijpen. Door BCM over te nemen, verschaft Kraken zich namelijk indirect toegang tot de Nederlandse markt. Dit is uiteraard qua aantallen niet de grootste markt, maar het biedt wel nieuwe mogelijkheden voor Kraken. In bovenstaande tweet geeft de exchange immers al aan dat ze hierdoor ook voet aan grond in Frankrijk en Polen krijgen. Dat zijn qua inwonersaantallen uiteraard veel grotere markten. Met deze overname kan Kraken zich al met al op een forse, nieuwe groep van (potentiële) klanten richten.

Overigens zat de overname er al langere tijd aan te komen. Al vorig jaar gaf Kraken aan dat er sprake was van de acquisitie van BCM, maar pas vandaag is de overname definitief aangekondigd. Dat had onder meer te maken met meerdere goedkeuringen die door instanties gegeven moesten worden.

Wat mogen we van Kraken verwachten?

De markt van crypto exchanges in ons land lijkt al aardig verzadigd te zijn. Elke crypto investeerder kan immers uit meerdere grote exchanges kiezen. Daardoor is ook elke investeerder in staat om zijn/haar risico’s goed te spreiden. Is er met die wetenschap nog wel ruimte voor Kraken in ons land? Ja, ongetwijfeld. Kraken staat te boek als één van de oudste en beste crypto exchanges wereldwijd. Deze exchange omschrijft zichzelf als een aanbieder van meer dan 200 digitale activa, een marktleidende liquiditeit en superieure veiligheidsnormen. Dat klinkt in ieder geval goed.

Het is uiteraard wel belangrijk om deze overname in perspectief te plaatsen. Door de overname van BCM heeft Kraken toegang tot de Nederlandse markt. Dat is op zich mooi meegenomen, maar dat is ongetwijfeld niet het hoofddoel van Kraken. Doordat BCM een Europese vergunning heeft, is Kraken door deze overname ook in staat om zich op andere landen te richten. Aangezien we in Europa vrij ver met de adoptie van crypto zijn, biedt dit heel veel nieuwe mogelijkheden voor Kraken.

Hiermee komt wel een einde aan Bitcoin Meester, zoals we deze exchange al jarenlang kennen. Deze exchange zag al in 2017 het levenslicht en heeft sindsdien een goede naam en reputatie opgebouwd. Kraken hoopt hier uiteraard op voort te borduren.

Is deze overname voor jou reden om een account bij BCM/Kraken aan te maken? Of geef je de voorkeur aan andere crypto exchanges? Of blijf je ‘gewoon’ bij je huidige crypto exchanges?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Cardano bereikt eerste grote doorbraak in weken

Scott

Shiba Inu’s marketingleider hint op X: ‘Er komt iets groots aan’

Michel Borggreve

Zweedse autoriteit: “Crypto exchanges zijn professionele witwassers”

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu