Blockchain Stories
Aantal Bitcoin miljonairs stijgt, nieuw record aanstaande?
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Aantal Bitcoin miljonairs stijgt, nieuw record aanstaande?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin koers is sinds afgelopen week met een flinke opleving bezig. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers ruim boven $63.000. Een koers die nog ver van de all time high vandaan staat, maar tegelijkertijd is het wel een koers met veel potentie. Dit is vooral te danken aan verschillende positieve vooruitzichten. Tegelijkertijd valt op dat het aantal Bitcoin miljonairs stijgende is. Wat betekent dit en kunnen we op termijn een nieuw record verwachten?

Stijging van 25%

Volgens data van BitInfoCharts zijn er op dit moment meer dan 110.000 Bitcoin adressen met daarin voor meer dan $1 miljoen aan Bitcoin. Ongeveer 10.400 van deze adressen vertegenwoordigt zelfs een waarde van meer dan $10 miljoen.

Dit betekent dat het aantal Bitcoin miljonairs met 25% gestegen is sinds de start van dit jaar. Enerzijds komt dit door de gestegen Bitcoin koers; ten opzichte van 1 januari 2024 ligt de huidige koers ruim 43% hoger. Anderzijds komt dit door het gestegen beleggersvertrouwen en het bullish sentiment in de markt. Voor crypto whales is het hierdoor des te interessanter om (meer) geld in Bitcoin te investeren.

Daarbij moet wel vermeld worden dat het om virtuele Bitcoin miljonairs gaat. Indien de Bitcoin koers vanaf vandaag fors daalt, daalt het aantal Bitcoin miljonairs uiteraard ook. Desalniettemin is het een goed teken dat het aantal Bitcoin miljonairs stijgende is. Dit duidt immers op meer beleggersvertrouwen en simpelweg ook op het feit dat Bitcoin meer waard geworden is.

Is er een nieuw record aanstaande?

Ja, hoogstwaarschijnlijk is er een nieuw record aanstaande. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Bitcoin koers in Q4 van 2024 flink gaat stijgen. Ten gevolge daarvan zullen er nog meer Bitcoin miljonairs ‘ontstaan’.

Deze verwachting wordt onderstreept door talloze analisten. Zo schreven wij gister al dat de bekende crypto analist Ali Martinez bullish over crypto is. Dat liet hij gister wederom blijken op zijn X-account met onderstaande tweet:

Bij deze tweet maakt Martinez de vergelijking met de jaren 2016 en 2020. Dat hij dit juist met deze twee jaren doet, heeft te maken met de Bitcoin halving. In 2016, 2020 én 2024 was er sprake van een Bitcoin halving. In de eerstgenoemde twee jaren maakte de Bitcoin koers vervolgens in Q4 een flinke stijging door. Aangezien de Bitcoin koers nu hetzelfde patroon heeft als in 2016 en 2020, verwacht Martinez dat Bitcoin ook in Q4 van dit jaar aanzienlijk gaat stijgen. Daarmee zou Bitcoin mogelijk koers kunnen zetten naar een nieuwe all time high.

Sowieso valt op dat heel veel analisten op X inmiddels behoorlijk bullish zijn. Dit heeft met de eerdergenoemde Bitcoin halving te maken, maar ook met de gestegen goudprijs. De goudprijs staat momenteel op een recordlevel en trekt de Bitcoin koers ongemerkt ook mee omhoog. De Bitcoin koers volgt namelijk altijd, met een kleine vertraging, de goudprijs.

Wat denk jij? Gaat Bitcoin inderdaad naar $100.000 in 2025? Of verwacht je al in 2024 een dergelijke Bitcoin koers?

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bitcoin blijft onveranderd na aankondiging van Chinese stimulans

Julian Smits

OpenAI slachtoffer van cryptofraude: officieel X-account gehackt

Michel Borggreve

Ethereum ETF’s zien grootste dagelijkse uitstroom sinds juli

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu