Blockchain Stories
Ethereum ETF’s zien grootste dagelijkse uitstroom sinds juli
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Ethereum ETF’s zien grootste dagelijkse uitstroom sinds juli

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Afgelopen week was bijzonder positief voor de Bitcoin Spot ETF’s. Ten gevolge van de gestegen Bitcoin koers zagen deze ETF’s een flinke instroom. Op meerdere dagen werd zelfs een instroom van meer dan $100 miljoen genoteerd. De Ethereum ETF’s moeten daarentegen een flinke pas op de plaats maken. Ze kunnen niet mee in de hosanna stemming die rond de Bitcoin ETF’s hangen en hebben gister grote verliezen moeten noteren.

Uitstroom van $79 miljoen

Op maandag 23 september zagen de Ethereum Spot ETF’s een uitstroom van meer dan $79 miljoen. Het was daarmee de slechte dag sinds 29 juli. Op die dag werd een nog grotere uitstroom genoteerd, maar nadien leken de ETH Spot ETF’s in rustiger vaarwater terechtgekomen te zijn. Niks blijkt echter minder waar, gezien de zeer slechte dag van gister.

Opvallende cijfers

De uitstroom van bijna $80 miljoen mag opmerkelijk genoemd worden. In de cryptomarkt lijkt nu immers een bullish sentiment te zijn ontstaan, waarvan de Ethereum Spot ETF’s eigenlijk ook hadden moeten profiteren. Daar komt het vooralsnog absoluut niet van. Tegelijkertijd zijn de verschillen tussen de verschillende Ethereum ETF’s erg groot.

Kijk maar eens naar de data in bovenstaande tweet. Daarbij valt direct op dat de Grayscale Ethereum ETF een uitstroom van precies $80,6 miljoen moest noteren. Een gigantisch verlies voor deze ETF. Tegelijkertijd vallen de prestaties van deze ETF sowieso tegen. Al sinds 12 september noteert de Grayscale Ethereum ETF namelijk dieprode cijfers. Mogelijk komt dit doordat Grayscale zelf afstand heeft genomen van een deel van haar eigen inbreng in deze ETF’s. Dat heeft volgens Grayscale zelf te maken met het verspreiden van hun risico’s.

Tegelijkertijd valt op dat slechts één Ethereum ETF een positieve instroom had. Het ging hierbij om de Bitwise ETHW; deze ETF zag een instroom van $1,34 miljoen. De overige zeven ETF’s vertoonden helemaal geen handelsactiviteit.

Wat is er toch aan de hand?

Het wil maar niet vlotten met de Ethereum Spot ETF’s. Al sinds de lancering in de loop van juli is het lastig voor deze ETF’s om zich te onderscheiden. Juist hierdoor bieden de ETF’s ook weinig zekerheid aan beleggers. Zij kiezen in plaats daarvan voor andere beleggingen, bijvoorbeeld in de Bitcoin ETF’s. Die ETF’s scoren over het algemeen een stuk beter dan de Ethereum ETF’s.

Feit is dat de Ether Spot ETF’s amper een positieve dag noteert. In de afgelopen week was er drie keer sprake van een positieve dag, maar daarbij lag de hoogste positieve instroom op slechts $5,2 miljoen. Kijkende naar de uitstroom zien we veel hogere cijfers. Zo noteerden de Ether Spot ETF’s op 17 september nog een uitstroom van meer dan $15 miljoen. Gister werd daar een forse schep bovenop gedaan, getuige de uitstroom van bijna $80 miljoen.

Gaan de Ethereum ETF’s ooit nog presteren en een hoog rendement opleveren? Het is vooralsnog een grote vraag. Vanuit beleggers lijkt er steeds minder vertrouwen te zijn en dat doet de gehele crypto ETF-markt zeker geen goed.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

OpenAI slachtoffer van cryptofraude: officieel X-account gehackt

Michel Borggreve

Bitcoin koers zakt van piek: Worden winsten verder beperkt?

Julian Smits

Robert Kiyosaki doet weer gedurfde voorspelling over Bitcoin

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu