Blockchain Stories
OpenAI slachtoffer van cryptofraude: officieel X-account gehackt
Nieuws

OpenAI slachtoffer van cryptofraude: officieel X-account gehackt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Maandagavond werd een officieel X-account van OpenAI gehackt om een cryptocurrency scam te promoten. Rond 19:00 uur werd op het @OpenAINewsroom account, dat normaal gesproken nieuws over OpenAI deelt, een bericht geplaatst over $OPENAI token. Dit bericht werd kort daarna verwijderd. In de tweet stond:

We zijn verheugd om $OPENAI aan te kondigen: de token die de kloof tussen kunstmatige intelligentie en blockchaintechnologie overbrugt. Alle gebruikers van OpenAI komen in aanmerking om een deel van de initiële voorraad van $OPENAI te claimen. Het bezitten van deze tokens geeft toegang tot toekomstige bètaprogramma’s van OpenAI.

De tweet bevatte een link naar een valse website die eruitzag als een officiële OpenAI pagina, maar in werkelijkheid bedoeld was om mensen te misleiden.

Vaker X-accounts van OpenAI gehackt

Nog voordat deze aanval plaatsvond, had een lid van het beveiligingsteam van OpenAI een memo verstuurd waarin personeel werd gewaarschuwd voor een toename van pogingen om accounts van medewerkers over te nemen. Deze memo, die werd gerapporteerd door Bloomberg, gaf ook adviezen over hoe werknemers hun accounts beter kunnen beveiligen tegen dit soort aanvallen.

De hack is onderdeel van een bredere trend waarbij OpenAI X-accounts, en cryptomunten in het algemeen, steeds vaker het doelwit zijn van cybercriminelen. Dit is niet de eerste keer dat OpenAI’s social media accounts zijn gebruikt voor cryptofraude. Zo werd het account van Jason Wei, een onderzoeker bij OpenAI, ook gehackt om een nep lancering van $OPENAI tokens te promoten. Eveneens werden de accounts van Jakub Pachocki, de Chief Scientist van OpenAI, en Mira Murati, de Chief Technology Officer, kort overgenomen door cybercriminelen.

Aanzienlijke toename van oplichting en hacks

De afgelopen maanden is er een aanzienlijke toename geweest van cryptogerelateerde oplichting en hacks. In augustus 2024 werd er wereldwijd voor een bedrag van $310 miljoen gestolen door middel van deze praktijken. Van dit bedrag werd slechts $10,3 miljoen teruggevorderd of teruggegeven. Dit komt neer op een nettoverlies van $300,6 miljoen, aldus het blockchainbeveiligingsbedrijf CertiK.

De grootste hack van het jaar vond plaats op 18 juli, toen de Indiase cryptobeurs WazirX werd aangevallen. Deze hack resulteerde in een verlies van meer dan $230 miljoen, wat goed was voor 86,4% van de totale verliezen in die maand. Onderzoek suggereert dat Noord-Koreaanse cybercriminelen verantwoordelijk kunnen zijn voor deze aanval, hoewel dit nog niet officieel is bevestigd.

Online beveiliging moet worden versterkt

Deze recente aanvallen op OpenAI en de bredere toename van cryptofraude laten zien dat cybercriminelen steeds geraffineerder worden in hun methodes en dat zelfs grote bedrijven zoals OpenAI kwetsbaar zijn. Het incident benadrukt de noodzaak voor bedrijven en individuen om extra waakzaam te zijn en hun online beveiliging te versterken.

Het wordt steeds duidelijker dat er meer aandacht moet worden besteed aan het voorkomen van dit soort hacks, aangezien ze niet alleen financiële schade kunnen aanrichten, maar ook het vertrouwen in bedrijven en nieuwe technologieën zoals AI en blockchain kunnen ondermijnen. Overheden hebben om deze reden speciale afdelingen bij de politie die zich bezighouden met cybercriminaliteit.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Aantal Bitcoin miljonairs stijgt, nieuw record aanstaande?

Scott

Ethereum ETF’s zien grootste dagelijkse uitstroom sinds juli

Scott

Bitcoin koers zakt van piek: Worden winsten verder beperkt?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu