Blockchain Stories
Bitcoin bereikt keerpunt: Drie on chain signalen voor stijging
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin bereikt keerpunt: Drie on chain signalen voor stijging

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Staat Bitcoin op het punt van een grote heropleving? Significante on chain indicatoren wijzen op een mogelijke opwaartse trend. Deze indicatoren omvatten een toename van het aantal actieve adressen, een stijging in het transactievolume en een groeiend aantal langetermijnhouders.

Significante On Chain Indicatoren

Fund Flow Ratio als getij indicator

Een van de belangrijkste indicatoren die deze mogelijke opleving van Bitcoin voorspellen, is de 7 daagse Simple Moving Average (SMA) van de Fund Flow Ratio. Dit is vergelijkbaar met een getij indicator; als deze ratio op een bepaald niveau komt, kan dat betekenen dat de markt verandert van laag water (bear market) naar hoog water (bull market).

cryptoquant bitcoin fund
Bitcoin fund flow ratio. Bron: CryptoQuant

Momenteel ligt deze ratio op 0,05, een niveau dat historisch gezien vaak het einde van een bear market markeert. Het feit dat de Fund Flow Ratio nu een lichte stijging vertoont, suggereert dat investeerders weer actiever worden op de exchanges. Dit is een positief teken voor de toekomstige prijsontwikkeling van Bitcoin.

Leverage Ratio als maatstaf voor marktvertrouwen

Een andere belangrijke maatstaf is de 30 daagse SMA van de Estimated Leverage Ratio, die zich momenteel in een ondersteuningsgebied tussen 0,15 en 0,175 bevindt en een opwaartse trend laat zien.

all exchanges cryptoQuant
Geschatte hefboomratio van Bitcoin. | Bron: CryptoQuant

Een stijging hiervan duidt vaak op een toegenomen vertrouwen in de markt. Deze indicator wordt verder versterkt door de recente goedkeuring van futures exchange traded funds (ETF’s) en ontwikkelingen in Bitcoin optiehandel.

Binary Coin Days Destroyed (CDD) en inversteerdersgedrag

De 30 daagse Exponential Moving Average (EMA) van Binary Coin Days Destroyed (CDD) is nog een cruciale indicator. Deze metric volgt de bewegingen van langetermijnhouders van Bitcoin en lijkt op het gedrag van verzamelaars die waardevolle munten over een lange periode verzamelen.

Wanneer deze metric scherp stijgt, signaleert dit vaak het einde van een bull market. Momenteel schommelt deze metric tussen 0,1 en 0,3, wat aangeeft dat langetermijnhouders Bitcoin aan het verzamelen zijn. Dit wijst erop dat ervaren investeerders zich voorbereiden op mogelijke toekomstige winsten.

bitcoin binary cdd
Bitcoin Binary CDD. | Bron: CryptoQuant”

Positieve signalen en lange termijn perspectief

De recente on chain metrics geven positieve signalen voor de lange termijn. De ondersteuning die door de Fund Flow Ratio, Leverage Ratio en Binary CDD wordt aangegeven, suggereert dat de bear market op zijn einde loopt en dat er momentum wordt opgebouwd voor een toekomstige bull run. Hoewel de timing en omvang van de potentiële prijsstijgingen nog onzeker blijven, zijn deze signalen veelbelovend.

Verhoogde activiteit onder investeerders en de accumulatie door langetermijnhouders zijn allemaal positieve tekenen. Begrip van deze on chain metrics is cruciaal voor een bredere kijk op de toekomst van Bitcoin.

bitcoin koersgrafiek 24september2024
Bitcoin handelt rond een koers van $63.000. Bron: TradingView.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Zweedse autoriteit: “Crypto exchanges zijn professionele witwassers”

Scott

Shiba Inu: Bull en Bear signalen tijdens prijsstabilisatie

Julian Smits

Bitcoin blijft onveranderd na aankondiging van Chinese stimulans

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu