Blockchain Stories
Volgens een analist staat Bitcoin op punt van uitbreken, maar waarom?
Bitcoin Nieuws

Volgens een analist staat Bitcoin op punt van uitbreken, maar waarom?

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Volgens een recente analyse zouden Bitcoin en de bredere cryptomarkt mogelijk op het punt staan een grote doorbraak te ervaren, indien historische cycluspatronen zich herhalen.

Op 24 september plaatste analist Rekt Capital een bericht op X waarin hij aangaf dat Bitcoin (BTC) in het verleden doorgaans tussen de 154 en 161 dagen na de halvering uit zijn heraccumulatiefase wist te breken. De meest recente BTC-halvering vond plaats op 20 april 2024, wat betekent dat we nu, 157 dagen later, binnen het historische tijdsbestek voor een potentiรซle uitbraak zitten. De analist benadrukte dit door te stellen:

“De geschiedenis leert ons dat het tijd is voor een doorbraak van Bitcoin.”

Historische cycluspatronen van Bitcoin

In de vorige cycli van Bitcoin vond een vergelijkbare doorbraak plaats. In 2016 brak Bitcoin bijvoorbeeld 154 dagen na de halvering uit zijn accumulatiefase. In 2020 gebeurde hetzelfde, maar ditmaal 161 dagen na de halvering. Hoewel de analist aangeeft dat historische patronen zich niet altijd exact herhalen, zou dit in de huidige cyclus weleens het geval kunnen zijn. Hij voegde daaraan toe:

“Als de geschiedenis zich herhaalt, zou Bitcoin de komende dagen, mogelijk deze week, zijn heraccumulatiebereik kunnen verlaten.”

Naast het bestuderen van historische patronen, heeft de analist ook gekeken naar de prestaties van Bitcoin in specifieke maanden. September staat erom bekend een minder gunstige maand te zijn voor de cryptocurrency, terwijl het vierde kwartaal van het jaar doorgaans positieve resultaten laat zien. Op 21 september merkte de analist echter op dat Bitcoin dit jaar in september bijzonder goed heeft gepresteerd:

“Wie had verwacht dat Bitcoin in september van deze cyclus het hoogste gemiddelde rendement ooit zou behalen?”

Mogelijke doorbraak in oktober

Tot nu toe heeft BTC deze maand een winst van ongeveer 9% behaald. Dit is beduidend beter dan de op een na beste prestatie in september, die plaatsvond in 2016 toen de munt een rendement van 6% opleverde.

Verder wees de analist erop dat Bitcoin in oktober vaak positieve rendementen behaalt. In negen van de afgelopen elf oktobermaanden noteerde de cryptocurrency winst, met uitschieters in 2017 en 2021, waarin de koers steeg met respectievelijk 48% en 40%. De verwachting is, gezien voorgaande jaren, dat de koers van Bitcoin in Q4 groene cijfers laat zien.

Hoewel Bitcoin de afgelopen zes maanden zijwaarts is verhandeld, kan een doorbraak van de vorige recordhoogte van $73.738 de deur openen naar nieuwe prijshoogtes. Momenteel is Bitcoin nog maar 14,6% verwijderd van dat niveau. Dit zou betekenen dat een nieuwe fase van een eventuele prijsstijging kan beginnen als Bitcoin deze drempel weet te overschrijden.

De prijs van Bitcoin is in de afgelopen 24 uur licht gedaald, met 1,7%, en staat nu op $63.294. Op 23 september bereikte de munt een maandelijkse piek van $65.600, maar sindsdien is er een lichte correctie opgetreden. Samenvattend suggereert de analyse van Rekt Capital dat Bitcoin mogelijk op het punt staat een nieuwe doorbraak te maken, gebaseerd op historische patronen. Of de markt dit scenario zal volgen, moet echter nog blijken.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Robert Kiyosaki doet weer gedurfde voorspelling over Bitcoin

Julian Smits

Injective stijgt 18% in 7 dagen is $29 de volgende stap voor INJ?

Julian Smits

Helium mikt op $11 Gedrag van handelaren bepaalt de toekomst van HNT

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu